Innova Energie neemt klanten failliete Energieflex over

Vorige week is bekend gemaakt dat de klanten van de failliete energieleverancier Energieflex overgenomen zullen worden door Innova Energie. Hiermee koopt Innova, na Orro Energie in 2013, opnieuw een klantenbestand op van een failliete energieleverancier.

 

‘’Wij begrijpen dat het faillissement voor de klanten van EnergieFlex een vervelende ervaring is. Daarom staan wij graag klaar voor de gedupeerde klanten en nemen wij direct de levering over zodat zij onder geen beding zonder stroom en gas komen te zitten.’’ aldus Thai Nguyen, directeur Innova Energie.

 

Faillissement Energieflex

ConsuWijzer, het overheidsloket voor consumenten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), maakte begin vorige week bekend dat Energieflex failliet is verklaard. Eerder trok de ACM de vergunning van de energieleverancier al in. Tot en met eind oktober zitten klanten in een ‘’vensterperiode’’ waardoor er nog niet overgestapt kan worden. Na deze periode kunnen klanten overstappen of meegaan in een oplossing die is opgesteld door de curator.

 

Consequenties

Door de overname zullen klanten van Energieflex per 1 november stroom en gas geleverd krijgen door Innova Energie. Daarnaast zal Innova Energie vanaf begin november klanten een nieuw aanbod gaan doen voor een nieuw en voordelig energiecontract. Om klanten zoveel mogelijk te kunnen ontzorgen zal het bedrijf onder andere zorgen voor een snelle bereikbaarheid en een correcte afhandeling.

 

Financiële gevolgen onduidelijk

Wat de financiële gevolgen voor voormalig Energieflex klanten is moet nog duidelijk worden. Zowel de curator, als de directeur van Energieflex, wilde niet ingaan op de vraag of klanten hun tegoeden terug krijgen. Daarnaast is het overigens ook niet duidelijk of de tienduizenden klanten die de Consumentenbond aanbracht door middel van energieveilingen kunnen profiteren van een eerder beloofde korting. Op dit moment vreest de Consumentenbond dat de korting die klanten verwachten over dit jaar niet meer uitgekeerd zal worden.

 

Overstappen naar andere energieleverancier

Wanneer u per november automatisch klant wordt bij Innova Energie vanwege het faillissement van Energieflex dan zal u een nieuw aanbod krijgen. Is dit aanbod niet voordelig of wil u om andere redenen liever klant worden bij een andere energieleverancier? Dan is dit geen probleem. Per begin november bent u vrij om over te stappen naar een andere energieleverancier binnen de energiemarkt. Maak gebruik van onze energievergelijker om direct een voordelig alternatief te vinden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave