Innogy ontvangt subsidie voor bouw drie nieuwe windparken

Door de toekenning van een SDE+ subsidie gaat Innogy, moederbedrijf van Essent, drie nieuwe windparken realiseren in en rond de Eemshaven. De drie windparken zullen bij elkaar een capaciteit hebben van 50MW, wat goed is voor 200 GWh duurzame stroom per jaar. De energie die de windparken produceren zijn goed voor ongeveer 67.000 huishoudens. De nieuwe windparken zullen waarschijnlijk worden gebouwd in 2019 en 2020. Afhankelijk van een uitspraak van de Raad van State kan dit nog vertraging oplopen.

 

Windpark Oostpolder

Een van de windparken, windpark Oostpolder, is gestart op initiatief van de landeigenaren. Samen met hen heeft Innogy intensief overlegt met de omgeving over de realisatie van het windpark. Hieruit zijn diverse afspraken gekomen. Zo is 10% van het windpark toegezegd aan de omgeving van Oudeschip. Hiernaast is er een discussiegroep opgestart om de omgeving van het windpark te betrekken bij de ontwikkeling.

 

Nieuwe windmolens

Naast het windpark Oostpolder zal Innogy ook twee nieuwe windmolens mogen plaatsen in de Eemshaven. Deze toezegging is gedaan aangezien twee oude windmolens van Innogy moeten wijken voor een nieuwe helikopterhaven. Aangezien de nieuwe windmolens meer capaciteit hebben zullen de molens straks flink meer duurzame energie opwekken.

 

Innovatief project

Volgens Jan Boorsma, directeur van Innogy Windpower, is het windpark Oostpolderdijk zeer innovatief. Zo is het windpark het eerste windpark ter wereld dat in een primaire zeedijk wordt aangelegd.

 

‘’We zijn trots dat de realisatie van dit windpark dankzij de SDE+ beschikking weer een belangrijke stap dichterbij is gekomen. Innogy pleit al langer voor de ontwikkeling van duurzame energie op rijksgronden. Recent werd in het voortgangsrapport over het Energieakkoord ook aangehaald dat de overheid hierop wil inzetten. Wij kijken ernaar uit om samen met het rijk invulling te geven aan deze ambitie.’’ Jan Boorsma, directeur Innogy Windpower.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave