Grootste zonnedak Nederland opgeleverd in Tilburg


Belegger en ontwikkelaar SEGRO, actief in logistiek en industrieel vastgoed, heeft het grootse zonnedak gerealiseerd op één van haar distributiecentra. Op het dak van SEGRO Logistics Centre Tilburg liggen in totaal bijna 11.000 zonnepanelen. Hiermee is het complete dak, met een oppervlakte van 43.900 m2, gevuld met modules. Met deze oppervlakte, die gelijk staat aan 7 voetbalvelden, heeft SEGRO het grootste zonnedak van Nederland.

 

CO2-besparing

De realisatie van dit enorme zonnedak ligt in lijn met de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf. De zonnepanelen zullen naar schatting 3,4 MW duurzame stroom opwekken per jaar. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse verbruik van ruwweg 850 huishoudens. Hiermee bespaart het bedrijf een CO2-uitstoot van ruim 1875 ton.

De duurzame stroom zet SEGRO in om het distributiecentrum zo duurzaam mogelijk te laten draaien. En wanneer er voldoende stroom is zal SEGRO de duurzame stroom terug leveren aan het netwerk. Waardoor de lokale omgeving ook meeprofiteert van het enorme zonnedak.

 

Verkleinen footprint

SEGRO wil met de realisatie een bijdrage leveren aan het verkleinen van de ecologische footprint. Ook wil het als een van de grootste vastgoedontwikkelaar en beleggers in Europa het goede voorbeeld geven. Naast het opwekken van duurzame stroom houdt het bedrijf zich ook actief bezig met waterbesparing en recycling. Mede door de in 2013 ontwikkelde duurzaamheidsstrategie wil het bedrijf zijn impact op het milieu zo ver mogelijk verkleinen.

Reageer op dit artikel

  Volgen  
Abonneren op