Groot gasveld gevonden voor kust Egypte


Groot gasveld gevonden voor kust Egypte

Onlangs is er een enorm gasveld gevonden voor de kust van Egypte. Het Italiaanse olie- en gasbedrijf Eni ontdekte het grootste gasveld dat ooit werd gevonden in de Middellandse Zee.

Het gasveld, Zohr genaamd, bevat naar verwachting ruwweg 850 miljard kubieke meter gas. Hiermee behoord het tot één van de grootste velden die ooit gevonden zijn. Het veld ligt 190 kilometer uit de Egyptische kust op een diepte van ongeveer 1500 meter.

Claudio Descalzi, een topman van het Italiaanse Eni, reisde direct af naar Egypte om de vondst van het gasveld te bespreken met zittend president Sisi. Het bedrijf wil zo snel mogelijk beginnen met het exploiteren.

 

Eerdere vondsten Eni

Het olie- en gasbedrijf Eni is voor 30 procent in handen van de Italiaanse staat. Het bedrijf is voornamelijk actief in Afrika, met name in de landen Egypte en Libië. In het jaar 2011 vond het bedrijf al een gasveld voor de kust van Mozambique. Dat veld is bijna drie keer zo groot als dat van Zohr.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.