Griekenland ontvangt wellicht direct gas van Rusland


kamp-draait-gaskraan-verder

Griekenland zal binnenkort wellicht rechtstreekse energieleveranties ontvangen van Rusland. Dat heeft minister van Energie Aleksandr Novak vandaag gezegd. Het is het eerste concrete en openbare Russische hulpaanbod aan Griekenland. Rusland zou direct gas kunnen leveren aan het noodlijdende EU-land.

Tot nu toe had Rusland volgehouden dat de financiële crisis om Griekenland binnen de EU moet worden opgelost. Vrijdag al maakte president Vladimir Poetin een opening door te zeggen dat Rusland ondanks eigen economische problemen nog steeds in staat is om andere landen in Europa te helpen.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.