Greenpeace; ‘’Samsung, Huawei en Amazon niet milieuvriendelijk’’


Voor de nieuwe Groene Elektronicagids vergeleek Greenpeace 17 grote techbedrijven op diverse criteria. Uit het onderzoek bleek dat vooral Samsung, Huawei en Amazon weinig verantwoordelijkheid nemen op het gebied van milieu en duurzaamheid. Dit terwijl andere techbedrijven zoals Apple, Dell en HP binnen hun bedrijfsvoering veel keuze maken op basis van duurzaamheid.

 

Criteria onderzoek

Binnen het onderzoek heeft Greenpeace onderzoek gedaan naar diverse factoren. Hieronder lichten wij de belangrijkste factoren toe.

  • Energie; Maakt het bedrijf gebruik van duurzame energie? En wordt er door het bedrijf veel schadelijke stoffen uitgestoten?
  • Verbruik; Let het bedrijf op de duurzaamheid van materialen? En probeert het bedrijf gebruik te maken van gerecycled materiaal?
  • Chemie; Maakt het bedrijf gebruik van schadelijk stoffen (chemicaliën) tijdens de productie.

 

Weinig duidelijkheid

Uit het onderzoek blijkt dat veel grote techbedrijven weinig los willen laten over de duurzaamheid van hun toeleveranciers. Greenpeace roept bedrijven als Samsung, Huawei en Amazon dan ook op transparanter te zijn over hun productieketen. Op basis van de algemeen beschikbare informatie over de diverse bedrijven is een ranking van gemaakt. Hieruit blijkt dat er enkele bedrijven zijn die helemaal niet op het milieu letten.

 

Greenpeace; ‘’Samsung, Huawei en Amazon helemaal niet milieuvriendelijk’’

 

Duurzaamheid producten

Diverse grote bedrijven richten zich steeds meer op duurzaamheid. Zo willen onder andere Google, Facebook en Apple op termijn enkel nog gebruik maken van schone energie uit eigen productiefaciliteiten. Daarnaast willen diverse spelers, waaronder Apple, nog verder gaan en de hele productieketen verduurzamen.

Hiertegenover staan ook grote bedrijven, waaronder Samsung, die niks tot weinig investeren in schone energie. Zo verbruikt Samsung jaarlijks 16.000 GWh aan energie waarvan slechts 1% duurzaam verkregen is. Benieuwd of de producten die u koopt duurzaam ontwikkelt worden? Neem dan eens een kijkje in de Groene Elektronicagids. 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.