Gratis energie door radiogolven en Freevolt


freevoltKosteloos energie uit de lucht halen, dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn. Maar vanaf nu is het mogelijk met Freevolt!

De technologie, Freevolt, haalt energie uit radiogolven die toch al aanwezig zijn in de lucht. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld radiogolven uit mobiele telefoonnetwerken, wifi en digitale tv. De energie die opgevangen wordt kan onder meer gebruikt worden om energiezuinige appraten, zoals brandmelders of klokken, van stroom te voorzien.

“Wij denken dat dit een hele grote doorbraak kan worden voor het ‘Internet of Things’, waarbij alle apparaten in contact met elkaar staan via internet”, zegt de eigenaar en tevens Britse oud-minister van Wetenschap Paul Drayson tegen de BBC.

Opnieuw gebruiken van energie

Door Freevolt te gebruiken wordt het mogelijk om rookmelders in te zetten op plekken waar helemaal geen energie aanwezig is. Ook bijvoorbeeld bewakingscamera’s en klimaatsensoren in kantoorgebouwen kunnen gebruik maken van deze nieuwe technologie.

Hoewel het idee van energie opvangen uit lucht volgens analist Dean Bubley fascinerend is, betwijfelt hij of het aftappen van stroom uit radiogolven wel nodig is. Tegen de BBC stelt hij dat hetzelfde bereikt kan worden met een accu en een zender met een laag vermogen.

Wellicht niet commercieel interessant

Paul Drayson is niet de eerste die op het idee komt om energie uit radiogolven te gebruiken, zijn voorgangers kregen het niet voor elkaar om de technologie zo efficiënt te maken dat het ook commercieel interessant is.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.