Gaskraan Groningen misschien verder dicht in 2016


gaskraan-groningen

Wanneer dit nodig blijkt, zal minister Kamp van Economisch zaken, volgend jaar de Groningse gaskraan nodig verder dichtdraaien. Dat zei minister Kamp gisteravond in Oog in Oog van KRO-NCRV. De veiligheid van inwoners van Groningen staat altijd voorop.

Onvoldoende oog voor inwoners Groningen

‘’Als je terugkijkt naar hoe het de afgelopen jaren is gegaan kun je vaststellen dat we in het verleden onvoldoende de situatie voor de inwoners van Groningen hebben ingeschat. Wij doen ons best om de situatie die daar gegroeid is verbetert. Dat we minder gas winnen en woningen verstevigen. Ik kan vaststellen dat ik als minister van Economische Zaken meteen gedaan heb wat ik moest doen.’’

In de besluitvormingsprocessen had het veiligheidsaspect meer aandacht moeten krijgen, erkent Kamp. "En daarvoor heb ik terecht mijn excuses aangeboden."


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.