Essent start met aanbieden onzichtbare laadpaal ”Hidden”

Ondanks dat veel elektrische auto’s zoals de Tesla een prachtig design hebben blijven laadpalen voornamelijk logge en lelijke apparaten. Het is dat ze broodnodig zijn voor elektrisch rijden, maar anders zou iedereen ze graag uit het straatbeeld laten verdwijnen. Een oplossing voor dit moderne probleem is ”Hidden”. Hidden is een nieuwe innovatieve laadpaal die is ontwikkelt door de startup Blue Current en wordt aangeboden door Essent. Het voordeel van de laadpaal? Zoals de naam al doet vermoeden, de laadpaal is bijna niet te zien.

 

”Onze visie is dat je overal wilt kunnen laden. Ook thuis op een manier waarbij het laadpunt niet zichtbaar is. Zo is het idee voor Hidden ontstaan. Daarbij is de laadtechniek weggewerkt in de meterkast. Geen (ontsierende) laadkast aan de muur of paal op de oprit, alleen een kabel uit de muur waar je wilt. Het oog wil tenslotte ook wat.” Aldus Arnoud Fontein, oprichter van Blue Current.

 

Samenwerking

Energieleverancier Essent zal de laadpalen van Blue Current aan de man gaan brengen. Een samenwerking waarop Michael Colthoff, Commercieel Manager van Blue Current, erg trots is. ”We delen de visie dat je gemakkelijk overal moet kunnen laden om de transitie naar elektrisch rijden en daarmee een duurzame toekomst te versnellen. Door samen te werken, kunnen we deze visie op grote schaal realiseren. Essent heeft jarenlange ervaring op het gebied elektrisch rijden en met veel klanten een sterke positie op de Nederlandse markt. Dat is zeer interessant voor ons.”

 

Hidden Laadpaal
Beeld © Essent

 

Hidden laadpalen

Via Essent kunnen bedrijven nu kiezen voor de innovatieve Hidden laadpalen. De laadpalen hebben een 22kW AC laadpunt dat is te bedienen met een app voor de smartphone of door middel van ‘’plug and charge’’. Een handige feature van Hidden is dat gebruikers kunnen kiezen of ze de stroomkosten willen verrekenen door middel van een eigen laadpas of een declaratie. De kosten voor een Hidden laadpaal bedragen nu €995,00. Hiermee is de verborgen laadpaal niet extreem veel duurder dan een normale laadpaal. Naast verborgen en de handige app features beschikt de Hidden laadpaal overigens ook nog over Dynamic Load Balancing. Hierdoor kan men ook thuis snel laden zonder de thuisinstallatie te overbelasten.

 

”Elektrisch rijden kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland. Geen CO2-uitstoot en een potentiële batterij om stroom in op te slaan. Daarom wil Essent helpen elektrisch rijden toegankelijk te maken. Laadoplossingen zijn daarbij van groot belang om de angst om stil te komen te staan weg te nemen. Door de samenwerking met Blue Current vergroten we ons aanbod aan slimme mogelijkheden waarmee iedereen, op zijn eigen manier, kan meedoen aan de energietransitie.” aldus Stella Brenninkmeijer, directeur Marketing Development van Essent.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave