Energieleverancier Essent op het overnamepad


Essent is druk bezig met het aankopen van bedrijven. Zo kocht het bedrijf op 15 januari de website CVtotaal.nl. Daarnaast kocht op het 18 januari energieadviesbedrijf Klimaatroute. Door middel van deze aankopen wil Essent haar portfolio aan producten en diensten uitbreiden.

 

Aankoop CVtotaal.nl

Op dit moment heeft Essent al diverse lokale servicebedrijven. Met de aankoop van CVtotaal.nl wil Essent zich meer richten op de Randstad. Door middel van deze strategische aankoop wil het energiebedrijf een groter marktaandeel binnen Nederland vergaren. Naast de online webshop voor onder andere CV installaties en radiotoren beheert Essent al diverse advies en installatie bedrijven waaronder Volta Solar, Nederland Isoleert en Isprofs.

 

Toekomst CVtotaal.nl

CVtotaal.nl verwacht zelf te kunnen profiteren van de overname van Essent. Zo is er binnen Essent veel nuttige kennis aanwezig. Deze kennis kan volgens directeur Sander Steegstra het voortbestaan van het bedrijf voor lange termijn waarborgen. Ondanks de overname door Essent blijft Steegstra gewoon aan als directeur. Daarnaast zal de overname ook geen gevolgen hebben voor het personeel van het Friese bedrijf. Het bedrijf, dat meer dan 18.000 producten levert, is al sinds eind jaren zeventig gevestigd in Leeuwarden. En hier zal het voorlopig ook blijven.

 

“De overname past in de strategie van Essent om steeds meer diensten en betaalbare, slimme producten aan te bieden die energie helpen besparen en schone energie opwekken”

 

Overname Klimaatroute

Na de aankoop van CVtotaal.nl kocht Essent dagen later energieadviesbedrijf Klimaatroute. Met de aankoop van dit adviesbureau voor ondernemers wil Essent een completer aanbod aan diensten en producten creëren. Ondernemers kunnen bij Klimaatroute terecht voor advies omtrent verlicht, isolatie, verwarming en energiebesparing. Daarnaast adviseert het bedrijf ook op het gebied van subsidiemogelijkheden en fiscale voordelen.

Ook deze aankoop kent weinig gevolgen. Zo blijft de naam Klimaatroute bestaan en personeelsbestand blijft ook intact.

 

“Het bedrijfsleven moet de aankomende jaren energie besparen om bij te dragen om de doelen uit het Energieakkoord te halen. De expertise van Klimaatroute helpt ondernemers de omslag naar duurzaam te maken en te besparen op energiekosten.” aldus directeur Hans Verhoeven van Essent Zakelijk.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.