Essent Comfort Challenge gewonnen door handige luchtmeter

Energieleverancier Essent lanceerde enkele maanden terug haar Comfort Challenge waarin het creatief talent uitdaagt om een nieuw en innovatief product (of dienst) te ontwerpen. Tot en met 19 juni 2016 konden mensen meedoen en zich / hun idee inschrijven. Na inzendingen van ruim 60 innovatieve ideeën bleven er slechts vijf over. De bedenkers van alle vijf inzendingen hebben deze week aan hun prototype gewerkt op het hoofdkantoor van Essent. De vertaling van concept naar prototype werd gedaan in samenwerking met Makerstreet, Makerstreet bestaat uit zes autonome bureaus waar meer dan zestig vakidioten werken. Na het pitchen voor een jury bestaand uit vijf mensen, kwam de Slimme Luchtmeter van Niels en Dennis Bergervoet als uiteindelijke winnaar uit de koker. Uit handen van directeur Innovatie en jurylid (Marcelle Mettes) ontvingen de broers een cheque ter waarde van €1500,00 bruto.

 

Winnaars Comfort Challenge
Winnaars Comfort Challenge | Bron: Essent.nl

 

Meer comfort met een slimme luchtmeter

De Slimme luchtmeter meet zelf onder andere CO2, fijnstof, de luchtvochtigheid en de temperatuur in huis. Een app die communiceert met de slimme meter geeft vervolgens een seintje wanneer er weer geventileerd moet worden. Hierdoor zal de luchtkwaliteit in huis toenemen, en de kans op gezondheidsproblemen afnemen.

 

Slimmer stoken

Naast het gezondheidsaspect kan de slimme luchtmeter ook zorgen voor een lagere energierekening. Door slim te ventileren kan men namelijk efficiënter het huis verwarmen. Niels en Dennis: “Het idee is ontstaan bij ons thuis, omdat de lucht zo droog werd van de open haard en we daar last van kregen. We zijn verbaasd, maar ongelooflijk blij dat ons idee gewonnen heeft en in de toekomst misschien kan helpen om huizen gezonder en duurzamer te maken.”

 

Oordeel jury

De jury: “We hebben het vaak over zichtbaar comfort, maar Niels en Dennis hebben met het thema ‘onzichtbaar comfort’ een nieuwe product-marktcombinatie geïntroduceerd: een luchtkwaliteitsmeter in het energiedomein. Naast warmte en licht, gaat het nu over luchtkwaliteit en de data en samenwerkingsverbanden die dat kan opleveren. De intelligentie achter gezonde lucht, die Niels en Dennis in de breedte aanspreken, is zeer innovatief. Daarnaast sprak de eenvoud en praktische toepasbaarheid van de Essent slimme luchtmeter ons zeer aan.”

De uitreiking is via Periscope nog terug te kijken.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave