ENGIE koopt laadpalenbedrijf EV-Box

Het Franse energiebedrijf ENGIE, wat ook actief is in Nederland, heeft het Nederlandse laadpalenbedrijf EV-Box gekocht. ENGIE maakt de aankoop bekend zonder enige financiële details te noemen. EV-Box biedt slimme laadoplossingen voor elektrische auto’s. Een markt die nog flink in ontwikkeling is.

ENGIE koopt laadpalenbedrijf EV-Box

 

Actief in meer dan 20 landen

Het Nederlandse EV-Box is een behoorlijk grote speler binnen de markt. Het bedrijf is sinds 2010 actief binnen de markt. Sinds dien heeft het bedrijf meer dan 40.000 laadpalen geplaatst in meer dan 20 landen.

“Engie ziet de overname van EV-Box als een strategische stap naar een volledig nieuw energieparadigma waar de wereld naar verschuift”, stelt Thierry Lepercq van Engie.

“Engie en EV-Box delen een gemeenschappelijke visie in elektrische mobiliteit en hebben de overtuiging dat wanneer ze hun capaciteiten combineren, dit een unieke kans met zich meebrengt om een mondiale, toonaangevende speler te creëren.”

“Met de ontwikkeling van een nieuwe generatie laadoplossingen en software en met de steun van Engie hebben we alle ingrediënten om een wereldwijde leiderspositie te claimen om zo onze oplossingen naar miljoenen klanten te brengen”, zegt CEO Kristof Vereenooghe van EV-Box.

Naast de overname van EV-Box schijnt ENGIE ook oog te hebben voor de RWE-dochter Innogy. Het Franse bedrijf zou nu al in gesprek zijn met adviseurs omtrent de eventuele overname.

 

Overname Innogy

Vorige week maakte ENGIE bekend dat het overweegt een overnamebod te doen op Innogy. Het bedrijf werd onlangs naar de beurs gebracht en richt zich voornamelijk op de opwekking van hernieuwbare energie. Momenteel is Innogy onderdeel van het Duitse RWE, het moederbedrijf van energieleverancier Essent. Energieleverancier Essent is momenteel zelf ook eigendom van Innogy.

Momenteel schijnt de marktwaarde van Innogy rond de 18 miljard euro te liggen. Momenteel heeft RWE ruim 75% van de aandelen in handen. De aandelen hebben momenteel een notering in Frankfurt en Luxemburg. Aangezien er enkel nog gesprekken gevoerd zijn ligt en nog geen bod op tafel.

 

Energieleverancier ENGIE

ENGIE is de nieuwe naam van de voormalig energieleverancier Electrabel. Een nieuwe identiteit voor een nieuw bedrijf dat zich meer richt op duurzaamheid. ENGIE is door ongeveer 30% eigendom van de Franse overheid en ontvangt een gemiddelde 8,6 van klanten. Daarnaast beveelt meer dan 97% van de klanten ENGIE aan! Bij ENGIE kunt u uit gaan van een snelle en soepele overstap. Daarnaast ontvangt u altijd 100% groene stroom. Kies ook voor duurzaamheid en kwaliteit en stap over naar ENGIE! Benieuwd wat u gaat betalen? Bereken het op de website van ENGIE!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave