ENGIE gaat miljoenen investeren in tankstations


engie-services

Energiebedrijf ENGIE gaat tot het jaar 2020 zo’n 100 miljoen euro investeren in tankstations voor CNG en LNG. Door middel van het investeren in tankstations wil ENGIE de distributie-infrastructuur van Europa verbeteren, ten behoeve van het Europese vrachtverkeer. De keuze van ENGIE om in tankstations te investeren komt grotendeels door de nauwe samenwerking die het bedrijf heeft met transportbedrijven, Europese overheden en kleinere klanten die aangaven te willen overstappen op alternatieve brandstoffen. Door het investeren in CNG en LNG zou dit nog weleens de doorbraak hiervan kunnen betekenen in Europa, aangezien momenteel voornamelijk Duitsland en Italië de grootste aanbieders van CNG zijn.

CNG en LNG

CNG is de Engelse afkorting voor Compressed Natural Gas, in het Nederlands vertaald: aardgas onder druk. Als voertuigbrandstof is CNG een goed alternatief voor diesel en benzine omdat deze minder fijnstof en stikstof uitstoot. LNG staat voor Liquified natural gas, oftewel: vloeibaar aardgas. LNG wordt momenteel nog op kleine schaal gebruikt.

Ongeveer 100 miljoen euro

De investering van ENGIE van zo’n 100 miljoen euro is goed voor ongeveer 30 CNG tankstations in Frankrijk en zo’n 70 LNG tankstations in verschillende Europese landen. Met de aangekondigde investeringen geeft ENGIE een impuls aan de transportbranche om over te stappen van traditionele brandstoffen naar het schonere aardgas.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.