Nuon opzeggen

Nuon opzeggenBent u klant bij energieleverancier Nuon? En wilt u uw contract opzeggen? Doe dit dan op de voor u eenvoudigste manier! Gaat u overstappen naar een andere energieleverancier? Omdat u bijvoorbeeld te duur uit bent of niet tevreden ben over de service? Laat dan Nuon opzeggen door uw nieuwe energieleverancier. Dit scheelt u een hoop gedoe! Wilt u helemaal geen energie meer ontvangen? Zorg dan dat u uw contract met Nuon zelf opzegt. Hoe u dit doet? Dan leggen wij hieronder uit!

 

Geen energieleverancier meer nodig

Hebt u geen energieleverancier meer nodig? Dat kan. Dit is vaak het geval bij het gaan samenwonen of emigreren. Of in het geval van een overlijden binnen de familie. In dat geval moet u zelf Nuon opzeggen. Dit kunt u het beste doen door contact op te nemen met de klantenservice. De klantenservice kunt u bereiken via het nummer 020 89 20 255. Dit telefoonnummer is op werkdagen te bereiken tussen 08:00 en 22:00. Hiervoor worden enkel uw gebruikelijk belkosten in rekening gebracht. U betaalt dus niets extra’s!

U kunt overigens uw opzegging ook per post verzenden. Verstuur uw opzeggingsbrief naar de Nuon Klantenservice; Postbus 40021, 6803 HA te Arnhem. Vermeldt in deze brief dat u wilt opzeggen. Zorg ook dat u uw adresgegevens en uw klantnummer bijvoegt. Zegt u uw energiecontract voortijdig op? Houd dan rekening met een eventuele opzegvergoeding.

 

Overstappen naar een andere energieleverancier

Bent u niet tevreden of de prijs of de dienstverlening van Nuon? Dan is het goed mogelijk dat u besluit om over te stappen naar een andere energieleverancier. In dit geval hoeft u zelf uw contract niet op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier zal uw contract met Nuon opzeggen. Geef tijdens uw aanmelding aan dat u nu klant bent bij Nuon en dat u gebruik wilt maken van de Overstapservice. In dit geval hoeft u zelf helemaal niets te regelen.

 

Kies uw nieuwe energieleverancier!

Wilt u Nuon opzeggen en direct overstappen naar een andere energieleverancier? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Met onze energievergelijker vindt u namelijk eenvoudig de beste deal voor uw situatie. Voer uw energieverbruik in en check direct welk energiepakket het beste bij uw verbruik past. Na het aanmelden bij uw nieuwe energieleverancier zal deze zorgen dat uw energiecontract bij Nuon wordt opgezegd. Dit kost niets extra’s en is gewoon een standaard routine!

 

 

Nuon Klantenservice

U kunt Nuon altijd eenvoudig en snel opzeggen via de klantenservice. De klantenservice is op diverse manieren te bereiken. Telefonisch, via de live chat, per post of via social media. Het is allemaal mogelijk! U kunt de Nuon klantenservice op werkdagen bereiken tussen 08:00 en 22:00. Maak hiervoor gebruik van de chat op de Nuon website. Hebt u liever persoonlijk contact? Bel dan naar het telefoonnummer 0900 0808. Dit nummer is bereikbaar tussen 08:00 en 18:00. U betaalt hiervoor alleen uw gebruikelijk belkosten. Vanuit het buitenland is dit nummer overigens te bereiken via + 31 26 845 02 71. Bent u klant als ondernemer? Bel dan naar het nummer 020 89 20 255. Dan krijgt u direct contact met de Ondernemersdesk.

Naast de chat en telefoon kunt u Nuon ook bereiken via Social Media. Nuon is namelijk op werkdagen van 08:00 tot 21:00 uur aanwezig of Facebook en Twitter. Via Social Media kunt u overigens niet uw contract met Nuon opzeggen.

Bezoekadres Nuon
Hoekenrode 8, Amsterdam-Zuidoost

Nuon Postadres
Postbus 40021, 6803 HA te Arnhem

 

Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan is het niet nodig om uw contract met Nuon op te zeggen. Uw contract kan namelijk gewoon met u mee verhuizen. Zorg wel dat u uw verhuizing tijdig doorgeeft. Bij voorkeur 2 weken voor de sleuteloverdracht. Uw verhuizing doorgeven kan via het verhuisformulier op de website van Nuon. Vervolgens ontvangt u vanzelf bericht wanneer u de meterstanden van uw oude woning moet doorgeven. Op deze manier kan alles administratief afgehandeld worden.

Een verhuizing is overigens wel een mooi moment om weer eens te kijken of het goedkoper kan. Zeker wanneer u verbruik wijzigt door uw nieuwe woning kan het slim zijn. De kans is namelijk groot dat u te veel gaat betalen.

 

Opzegvergoeding

Wilt u uw energiecontract met Nuon opzeggen? Hier zijn in principe geen kosten aan verbonden. Waar u wel rekening mee moet houden is een eventuele opzegvergoeding. Dit is een vergoeding die een energieleverancier kan rekenen als u uw contract voortijdig opzegt. Hebt u een contract met een vaste looptijd? En is nog niet de hele contractduur verlopen? Dan zal Nuon deze vergoeding in rekening brengen. De maximale hoogte van deze vergoeding wordt door de ACM vastgelegd. Check hieronder hoe hoog deze vergoeding momenteel ligt.

Resterende looptijdMaximale kosten per product
0 - 18 maanden€50,00
18 - 24 maanden€75,00
24 - 30 maanden€100,00
Meer dan 2,5 jaar€125,00
Lees hier meer over de opzegvergoeding.

 

Waarom Nuon opzeggen?

Waarom wil u uw contract met Nuon opzeggen? Wij zijn erg benieuwd! Bent u tevreden klant maar wilt u gewoon minder betalen? Of bent u ergens ontevreden over? Wij horen het graag van u! Laat ook een review achter en help andere consumenten tijdens het vinden van een nieuwe energieleverancier.

Energie expert | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter