Groene energieleveranciers

Groene energieleveranciers zijn niet dik gezaaid

Als u op zoek bent naar een echt groene energieleverancier dan is het vaak lastig om echt te achterhalen welke energieleverancier u moet kiezen. Vaak claimen veel energieleveranciers dat ze erg groen werken, maar in de praktijk valt dit vaak tegen. Zo blijkt uit onderzoek van onder ander de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Vereniging Eigen Huis, het Wereld Natuur Fonds en WISE. Conclusie uit het onderzoek; de kleine energieleveranciers scoren vaak het beste. Van de grote energieleverancier is Eneco opnieuw de groenste. Energieleverancier Nuon en Essent scoren binnen dit onderzoek erg slechts op duurzaamheid. Deze behoren tot de hekkensluiters.

 

Overzicht duurzaamheid energieleveranciers

In totaal werden ruim dertig energieleveranciers beoordeeld op basis van productie, levering, inkoop en investeringen in energie. Op basis van de uitkomsten zijn er 3 groepen gevormd. De koplopers, de middenmoot en de hekkensluiters. Bekijk hieronder hoe groen uw energieleverancier is.

Koplopers

Middenmoot

Hekkensluiters

Pure EnergieENGIENuon
WindunieEONAtoomstroom
Huismerk EnergieEnergiedirect.nlEssent
QurrentBudget Energie
GreenchoiceAnode Energie
HVC EnergieOxxio
EnecoNLE
Kas EnergieRobin Energie
InnovaMain Energie

Het gaat iets beter; 9 echt groene energieleveranciers

Met de uitkomsten van dit onderzoek kunt u eenvoudig zien welke energieleveranciers het beste scoren op duurzaamheid. Er blijken 9 (2014) écht groene energieleveranciers te zijn, dit zijn er 3 meer dan vorige jaar. (2013) Natuurlijk kunt u ook zelf een bewuste keuze maken door bijvoorbeeld uw huis beter te isoleren of zonnepanelen te installeren. Binnen dit onderzoek naar groene energieleveranciers is er ook rekening gehouden met de duurzaamheid van bijvoorbeeld de bedrijfsvoering van de energieleverancier.

 

Groene energieleveranciers duurder?

Dit hoeft niet altijd. Het grootste deel van de Nederlandse energieleveranciers levert groene energie tegen hetzelfde tarief als gewone grijze stroom. Wanneer u kiest voor een van de echte groene energieleveranciers dan betaalt u hoogstens een paar tientje extra paar jaar. De belangrijkste factor dat het niet veel meer kost is dat de Nederlandse overheid groenere energie subsidieert. Kijk voor echt groene energie eens op het bedrijfsprofiel van bijvoorbeeld Greenchoice, HVC KringloopEnergie, Pure Energie of Qurrent!

 

Energiepakketten Greenchoice

Wilt u graag kiezen voor groene energie van energieleverancier Greenchoice? Dan heeft u momenteel de keuze uit onderstaande energieproducten!

Wind uit Nederland

Groen Voorop (NL)

Biomassa uit Nederland

Kies uw eigen looptijd.Kies uw eigen looptijd.Kies uw eigen looptijd.
100% Wind + duurzaam gas.Combinatie + duurzaam gas.100% Biomassa + duurzaam gas.
Handige overstapservice!Handige overstapservice!Handige overstapservice!

 

Energiepakketten HVC KringloopEnergie

Kiezen voor duurzame energie uit zon, wind, biomassa en restafval? Kies dan voor HVC KringloopEnergie! Check hieronder welk energiepakket het beste bij uw voorkeuren past.

Variabel

1 Jaar Vast

3 Jaar Vast

Variabele tarieven.Vaste tarieven.Vaste tarieven.
Energie tegen inkoopprijzen.Energie tegen inkoopprijzen.Energie tegen inkoopprijzen.
Maandelijks opzegbaar.Eenvoudig overstappen.Eenvoudig overstappen.

 

Energiepakketten Pure Energie

Kiest u het liefst ook voor echt duurzame energie uit ons eigen land? Dan kun u prima bij Pure Energie terecht. Pure Energie levert voornamelijk groene energie uit ons eigen land. Hierbij gaat het voornamelijk om energie opgewekt door middel van eigen windmolens. Kies hieronder uw energiepakket en profiteer soms tijdelijk ook nog eens van extra korting!

1 Jaar Vast

3 Jaar Vast

Variabel

Vaste tarieven.Vaste tarieven.Variabele tarieven.
Een jaar lang zekerheid.Drie jaar lang zekerheid.Maandelijks opzegbaar.
Duurzame energie uit NL. Duurzame energie uit NL. Duurzame energie uit NL.

 

Energiepakketten Qurrent

Wilt u ook kiezen voor de groenste energie volgens de Consumentenbond? Kies dan net als duizenden andere voor energieleverancier Qurrent! Bij Qurrent profiteert u van 14 dagen bedenktijd, energie tegen inkoopprijzen en een handige overstapservice. Bekijk hieronder uit welke energiepakketten u momenteel kunt kiezen!

1 Jaar Prijs Zeker

3 Jaar Prijs Zeker

Groenste volgens Consumentenbond.Groenste volgens Consumentenbond.
Met 1 jaar zekerheid.Met 3 jaar zekerheid.
Nu met €75,00 korting!Nu met €150,00 korting!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Energie expert | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter