EON opzeggen


EON opzeggenNeemt u stroom en gas af bij EON? En wilt u uw contract opzeggen? Kies dan voor de makkelijkste optie voor uw situatie. Wilt u EON opzeggen en helemaal geen energie meer ontvangen? Kies er dan voor om uw contract op te zeggen via de klantenservice. Wilt u EON opzeggen en overstappen naar een andere energieleverancier? Doe dan niets. Uw nieuwe energieleverancier zal er namelijk voor zorgen dat uw oude contract wordt opgezegd. Wel zo makkelijk!

 

EON opzeggen en geen energie meer ontvangen

Wilt u EON opzeggen omdat u helemaal geen energie meer wil ontvangen? Neem dan contact op met de klantenservice. Dit kunt u het makkelijkste doen door even te bellen. De klantenservice is te bereiken via het nummer 0900 – 0601. Dit kost € 0,45 per gesprek plus uw gebruikelijke belkosten. De klantenservice is op werkdagen aanwezig van 08:00 tot 17:30. Wilt u een contract opzeggen omdat de contracteigenaar is overleden? Dan is een contractovername eventueel ook mogelijk wanneer dit beter uitkomt. Neem voor meer informatie direct contact op.
 

Overstappen van energieleverancier

Wilt u EON opzeggen omdat u wil overstappen naar een andere energieleverancier? Dat is nog eenvoudiger! Uw nieuwe energieleverancier zegt namelijk uw contract met EON. Hoe het werkt? Kies een energieleverancier op basis van uw wensen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een goedkopere of duurzamere energieleverancier. Geef vervolgens tijdens het aanmelden aan dat u momenteel klant bent bij EON. Na uw aanmelding zal uw nieuwe energieleverancier uw contract opzeggen. Dit gebeurd uiteraard pas na uw 14 dagen bedenktijd.

 

Opzegvergoeding EON

Hebt u een contract met een vaste looptijd afgesloten? Dan is het mogelijk dat EON een opzegvergoeding in rekening brengt. Dit is een soort van boete die u betaalt omdat u uw contract voortijdig opzegt. Hoe hoog deze vergoeding is, is afhankelijk van de resterende looptijd van uw contract. Bij EON kunt u in uw Productvoorwaarden vinden welke vergoedingen er geheven worden. In onderstaande tabel kunt u vinden hoe hoog deze vergoedingen maximaal mogen zijn volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Resterende looptijdMaximale kosten per product
0 - 18 maanden€50,00
18 - 24 maanden€75,00
24 - 30 maanden€100,00
Meer dan 2,5 jaar€125,00
Lees hier meer over de opzegvergoeding.

 

Vergelijk energieleveranciers en bespaar

Wilt u EON opzeggen en direct overstappen naar een andere energieleverancier? Maak dan gebruik van onze energievergelijker! Met onze vergelijker ziet u binnen enkele klikken waar u het goedkoopste uit bent. Zo bespaart u eenvoudig op energie, en ziet u welke energieleverancier het beste bij uw wensen past. Voer hieronder verbruik in en check direct wat u kunt besparen!

 

Klantenservice EON

Wilt u uw contract met EON opzeggen via de klantenservice? Neem dan contact op via mail, telefoon of chat. Check hieronder de belangrijkste contactgegevens van EON.

Normale klantenservice: 0900 – 0601 (08.00 tot 17.30 uur)
EON opzeggen: 0800-0301 (van 08.00 tot 20.00 uur)
Live chat: Te starten via de website van EON.
Social Media: Facebook & Twitter

Post

E.ON Benelux
Capelseweg 400
3068 AX Rotterdam

 

EON annuleren

Hebt u een nieuwe contract met EON afgesloten? Maar wilt u toch nog annuleren. Dat kan altijd binnen 14 dagen na het sluiten van het contract. Wilt u uw aanmelding toch annuleren? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met de klantenservice van EON.

 

EON & Verhuizen

Gaat u verhuizen? Dan hoeft u uw contract met EON niet perse op te zeggen. Uw contract verhuist namelijk gewoon mee! U kunt online uw verhuizing doorgeven via Mijn E.ON. Wanneer u op tijd uw verhuizing doorgeeft dan is alles eenvoudig geregeld. U hoeft alleen eenmalig uw meterstanden door te geven zodat er een juiste eindafrekening gemaakt kan worden. Het is de bedoeling dat u minimaal 10 dagen voor de sleutel overdacht uw verhuizing aan EON doorgeeft.

Een verhuizing is wel een mooi moment om weer eens te kijken of het goedkoper kan. Zeker aangezien de kans groot is dat uw verbruik wijzigt. Dit heeft er onder andere mee te maken dat uw woonoppervlakte verandert, het aantal bewoners soms wijzigt en de mate van isolatie anders is. Check dus snel na uw verhuizing weer eens over het niet goedkoper kan. Besparingen lopen al snel op tot enkele honderden euro’s!

 

Waarom EON opzeggen?

EON
4.2 op basis van 92 stemmen
Bent u van plan om uw contract met EON op te zeggen? Wij zijn erg benieuwd waarom. Laat in een review weten wat u van EON vindt. Positief of negatief. Wij voegen alle ervaringen van klanten toe. Door het toevoegen van uw ervaring helpt u andere consumenten tijdens het vergelijken van energieleveranciers!