ENGIE opzeggen

ENGIE opzeggenBent u momenteel klant bij energieleverancier ENGIE? En wilt u uw contract graag opzeggen? Zorg dan dat u kiest voor de eenvoudigste optie. Wilt u helemaal geen energie meer ontvangen? Zeg dan zelf uw energiecontract via de klantenservice op. Wilt u overstappen naar een andere energieleverancier? Dan zal deze uw contract met ENGIE opzeggen. Check hieronder waar u rekening mee moet houden in beide scenario’s.

 

ENGIE opzeggen en geen energie meer ontvangen

Wilt u helemaal geen energie meer ontvangen? Dat kan. Dit is meestal het geval bij bijvoorbeeld het emigreren, het gaan samenwonen of het overlijden van iemand. In dit geval is het belangrijk dat u zelf uw contract met ENGIE opzegt. Dit kunt u online doen via de website van ENGIE, of u kunt direct contact opnemen met de klantenservice. Wilt u persoonlijk contact met een van de klantenmedewerkers? Bel dan via het telefoonnummer 088 444 66 66 (lokaal tarief). Dit nummer is op werkdagen bereikbaar van 08:00 uur tot 18:00 uur. Online ENGIE opzeggen is uiteraard 24/7 mogelijk.

 

Overstappen naar een andere energieleverancier

Wilt u ENGIE opzeggen omdat u graag energie wil ontvangen van een andere energieleverancier? Dan hoeft u zelf helemaal niet op te zeggen. Dit doet uw nieuwe energieleverancier namelijk voor u! Tijdens het aanmelden hoeft u enkel aan te geven waar u nu klant bent. Als u dit doet, dan zegt uw nieuwe energieleverancier uw contract met ENGIE op. Hierbij houdt het altijd rekening met de afloop van uw huidige contract. Zo eenvoudig is het overstappen van energieleverancier tegenwoordig!

 

Kies uw nieuwe energieleverancier!

Wilt u ENGIE opzeggen omdat u niet tevreden bent? Vergelijk dan direct de voordeligste energiepakketten via onze website. Voer hieronder eventueel uw verbruik in en check direct welke energieleverancier het goedkoopste is voor uw situatie. Tijdens het aanmelden kunt u direct aangeven dat u momenteel klant bent bij ENGIE. Na het ontvangen van uw aanmelding, en het verstrijken van uw bedenktijd, zal uw nieuwe energieleverancier uw contract met ENGIE opzeggen. Check hieronder direct wat u kunt besparen!

 

 

Vaste looptijd?

Hebt u nu nog een contract met een vaste looptijd? En zegt u deze voortijdig op? Dan is het goed mogelijk dat ENGIE een opzegvergoeding in rekening brengt. Dit is een extra vergoeding die u moet betalen aangezien u uw contract voortijdig opzegt. Wij raden u aan dit goed te controleren, want de vergoedingen kunnen flink oplopen. In onderstaande tabel kunt u zien wel vergoedingen ENGIE momenteel hanteert.

 

Opzegvergoedingen ENGIE

Wanneer u uw contract voortijdig opzegt dan rekent ENGIE een opzegvergoeding. Deze kan oplopen tot wel €125,00 per product. De uiteindelijke hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de resterende looptijd, en het aantal energieproducten dat uw afneemt.

Resterende looptijdMaximale kosten per product
0 - 18 maanden€50,00
18 - 24 maanden€75,00
24 - 30 maanden€100,00
Meer dan 2,5 jaar€125,00
Lees hier meer over de opzegvergoeding.

 

Klantenservice ENGIE

Wilt u uw contract met ENGIE zelf opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice of meldt u online af. Online afmelden kan eenvoudig via uw persoonlijke account op de website van ENGIE. Wilt u liever bellen of een aangetekende brief verzenden? Maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens.

Adres: ENGIE Nederland Retail, Postbus 10087 8000 GB Zwolle
Telefoonnummer: 088 444 66 66

 

Gaat uw verhuizen?

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan hoeft u uw contract met ENGIE niet perse op te zeggen. Wanneer u naar een nieuw adres gaat dan kan uw contract gewoon meeverhuizen. Het enige wat u hier voor hoeft te doen is uw verhuizing online door te geven. Daarnaast is het belangrijk om tijdens uw verhuizing de meterstanden goed door te geven. Op deze manier kan namelijk alles administratief netjes afgehandeld worden.

Wanneer u gaat verhuizen dan is het wel slim om uw energiezaken opnieuw te regelen. De kans is namelijk groot dat u meer of minder gaat verbruiken door het wijzigen van woonoppervlakte of de mate van isolatie. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk dat u met meer of minder bewoners gaat wonen. Al deze zaken hebben effect op uw energierekening en verbruik. Vergelijk na uw verhuizing dus opnieuw energieleverancier met uw nieuwe verbruik. Zo weet u zeker dat u nog goed zit!

 

ENGIE annuleren

Hebt u een nieuw energiecontract bij ENGIE afgesloten? Maar hebt u zich toch bedacht? Dan kunt u vaak nog annuleren. Voorwaarde is dat uw binnen 14 dagen meldt dat u van de overeenkomst wil afzien. Na deze 14 dagen is het niet meer mogelijk om zomaar te annuleren. Neem voor meer informatie contact op met de klantenservice.

 

Waarom ENGIE opzeggen?

Wilt u energieleverancier ENGIE verlaten? Wij zijn benieuwd waarom! Hebt u een klacht? Vindt u de prijzen te hoog? Of is er een andere reden? Laat een review achter op onze website en help andere bezoekers tijdens het vergelijken van energieleveranciers! Positief of negatief. Alle reviews worden geplaatst!

 

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave