Energieleverancier Qurrent opent windpark Hellegatsplein


Energieleverancier Qurrent opent windpark Hellegatsplein

Het nieuwe windpark Hellegatsplein, goed voor 41,7 GWh duurzame stroom, is vorige week officieel in gebruik genomen. Energieleverancier Qurrent, één van de groenste energieleveranciers van Nederland, geeft haar leden hiermee hun eerste eigen windmolenpark. Het windmolenpark, bestaande uit vier turbines van het type Alstom ECO 110, werd onder toezicht van wethouder Tollenaar van Goeree-Overflakkee, leden en andere belangstellenden officieel in gebruik genomen. Het windmolenpark wekt genoeg groene stroom op om 8.000 woningen één jaar lang van duurzame hernieuwbare stroom te voorzien. En, ook belangrijk, de windmolens zorgen er voor dat er 7.000 ton CO2 minder per jaar in de lucht terecht komt.

Windtegoed

Het windpark van Qurrent is mede gefinancierd door leden die gekozen hebben voor het Windtegoed product. Door hier gebruik van te maken nemen klanten van Qurrent deel aan de investering die nodig is voor het windpark. Al beloning ontvangen klanten voordelige groene energie terug. De meeste Qurrent klanten nemen ongeveer zeven Windtegoeden, voldoende voor hun eigen stroomvoorziening.

Al 95.000 ton CO2 bespaard

Directeur Qurrent Richard Klatten: “Wij willen maar één ding en dat is dat heel Nederland net zoveel groene energie opwekt als zij verbruikt. En dat zo snel mogelijk. En het gaat de goede kant op. Het aantal klanten groeit nog steeds. Zij nemen groene stroom af en wekken ook zelf op. Daarnaast ondersteunen we ook lokale energiecoöperaties zodat we samen vaart maken met de energietransitie. Door de keuze voor groene energie en de eigen productie hebben onze klanten afgerond 95.000 ton CO2 bespaard. Dat compenseert ruim 650.000 keer naar Parijs vliegen.”

Mijlpaal voor geschiedenis Qurrent

Klatten: “De opening van het windpark is een nieuwe mijlpaal in de korte geschiedenis van Qurrent. De snelle groei is het bewijs dat onze klanten enthousiast zijn over het geheel nieuwe bedrijfsmodel, de visie en de doelstellingen van Qurrent. Klanten zien dat de traditionele energiebedrijven jarenlang enorme winst hebben gemaakt op de levering van fossiele energie en daarmee de weg naar nieuwe duurzame energie in de weg staan. We zijn er nog lang niet, maar het succes bewijst dat we op de goede weg zijn.”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.