Energieleverancier Pure Energie blijft achter FC Twente staan

Ondanks het vertrek van FC Twente uit de Eredivisie blijft energieleverancier Pure Energie achter de Enschedese club staan. Dat blijkt uit het tekenen van een nieuw vijfjarig sponsorcontract met de voetbalclub die na 34 jaar uit de hoogste divisie degradeert.

 

Strijdvaardig

Het trieste nieuws van de degradatie sloeg ook bij energieleverancier Pure Energie in, maar dit maakte men ook juist strijdvaardig. Zo zei Marcel Bovenmars, directeur van Pure Energie, het volgende; ”Juist nu blijven we achter FC Twente staan. Natuurlijk doet de degradatie ons allen pijn, maar die pijn sloeg bij ons heel snel om in strijdvaardigheid”.

Mede door aan te blijven als hoofdsponsor hoopt Pure Energie de voetbalclub uit de put te trekken en terug te krijgen op het hoogste niveau.

 

“We blijven als een blok achter FC Twente staan, juist om ervoor te zorgen dat de club snel weer terugkeert in de Eredivisie. Mocht dat onverhoopt niet lukken na een jaar, ook dan blijven wij. We proberen hiermee onze bijdrage te leveren aan het terugbrengen van de trots in onze regio. En hopen dat anderen ons voorbeeld volgen.”

 

FC Twente blij met verlenging sponsorcontract

Volgens Erik Velderman, algemeen directeur bij FC Twente, is de club erg blij met het tekenen van een nieuw sponsorcontract voor 5 jaar. Zo noemt hij het ‘’meer dan een fantastische gebaar’’ en zeer positief dat Pure Energie vertrouwen houdt in de club.

 

“Pure Energie heeft de daad bij het woord gevoegd, en zelfs meer dan dat. Het is inmiddels de tweede keer in twee seizoenen dat Pure Energie een zeer krachtig signaal afgeeft in een voor FC Twente moeilijke periode.” aldus Velderman.

 

Sterke daling budget

Door de degradatie uit de Eredivisie moet de club uit Enschede het volgend seizoen wel met een stuk minder budget doen. Zo maakte Velderman aan het begin van de week bekend dat het totale budget daalt van 30 miljoen naar ongeveer 20 miljoen. Ondanks dit is het budget voor volgens jaar veel hoger dan dat van andere club uit de Eerste Divisie. Hierdoor is de kans groot dat de club kan rekenen op een snelle terugkeer op het hoogste niveau.

Naast een lager budget zal FC Twente het volgend jaar ook zonder commercieel directeur Jan van Halst moeten doen. Zo heeft van Halst bekend gemaakt te stoppen aangezien hij zich medeverantwoordelijk voelt voor de degradatie van de voetbalclub.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave