Energieleverancier NLE boekt hoogste winst ooit

NLE EnergieDe NLE (Nederlandse Energie Maatschappij) heeft vorig jaar een prima jaar gedraaid. Het Rotterdamse bedrijf boekte zelfs een recordwinst. Over heel 2016 maakte het energiebedrijf 12 miljoen euro winst.

 

Lagere omzet, hogere winst

Het bedrijf bestaat al weer ruim 12 jaar maar de winst was nog nooit zo hoog. Ondanks dat daalde de omzet wel ligt naar een totaal van 333 miljoen euro. Een belangrijke reden hiervoor is dat de gemiddelde energieprijzen gedaald zijn.

 

NLE Alles-in-1

Naast energie levert NLE sinds eind vorig jaar ook internet, tv en bellen via een aantrekkelijk Alles-in-1 Pakket. Binnen korte duur besloten 10.000 klanten gebruik te maken van dit aanbod. En begin 2017 kwamen hier nog eens 20.000 nieuwe klanten bij. Al met al hoopt NLE binnen enkele jaren ruim 200.000 Alles-in-1 klanten te hebben. Vorig jaar gaf het bedrijf zelfs aan dat het binnen enkele jaren meer dan 500.000 telecom klanten wil bedienen.

Onlangs stelde een woordvoerder van NLE dat deze doelstelling wellicht iets te ambitieus was. ”Misschien redden we het wel. Dat zou mooi zijn. De resultaten tot nu toe zijn veelbelovend”, verklaarde ze.

 

Meer dan alleen levering

NLE-Topman Harald Swinkels benadrukt opnieuw dat de toekomst van de Nederlandse energiemarkt in meer dan alleen levering van stroom en gas ligt. ”Door daar nu al op in te spelen bouwen wij een voorsprong op ten opzichte van de traditionele spelers in deze markt”, zei hij.

Dit is dan ook een van de belangrijkste drijfveren van het bedrijf om andere markten aan te boren. Met dit idee in gedachte stapte NLE bijvoorbeeld ook in de telecom markt en in snellaadstations voor elektrische auto’s.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *