Energieleverancier Essent levert enkel nog Europese windstroom

Klanten van energieleverancier Essent krijgen vanaf vandaag standaard windenergie uit Europa geleverd. Hiermee profiteren klanten standaard van duurzame energie. En klanten die een nog duurzamere keuze willen maken kunnen nu ook kiezen voor CO2-gecompenseerd aardgas in combinatie met Nederlandse windenergie. Hiermee is Essent de eerste Nederlandse energieleverancier dat groene gas uit biogas op grote schaal aan Nederlandse huishoudens aanbiedt. Met deze stap wil Essent een bijdrage leveren aan de volgende stap in de energietransitie.

 

Europese windenergie

Klanten van Essent krijgen vanaf dit moment enkel nog stroom opgewekt door middel van Europese windparken. Hiervoor hoeven klanten niets te regelen en niets extra te betalen. Ook nieuwe klanten die voor Essent kiezen zullen vanaf nu standaard duurzame windenergie ontvangen. En met het energieproduct Essent DubbelGroen ontvangen klanten een nog duurzamer energieproduct. Dit product bestaat namelijk uit Nederlandse windstroom en 10% biogas in combinatie met CO2-gecompenseerd aardgas.

 

”Wat wij nu doen is een belangrijk moment voor Essent, onze klanten én de energietransitie. Wij zijn een van de grootste energiedienstverleners van Nederland en geven vanaf vandaag, samen met al onze klanten, de ontwikkeling van duurzame energie in Nederland en Europa een ongekende impuls. Dit past in onze ambitie om onze productie van duurzame energie in 2023 te verdubbelen.” aldus Mark van Zon, Commercieel Directeur Essent.

 

CO2-gecompenseerd aargas

Het aardgas dat door Essent geleverd wordt is gecompenseerd met de energieprojecten REDD+ Tambopata in Peru en met het Kocaeli Landfill Gas project in Turkije. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in Efficiente Cookingstoves in Oeganda, twee Gold Standard projecten. Deze drie energieprojecten bieden momenteel de beste kwaliteitsstandaard voor CO2-compensatie (Gold Standard) die momenteel verkrijgbaar is. Hiermee is een duurzame levering gegarandeerd.

 

Investeringen in duurzame toekomst

Essent en dochterbedrijf innogy hebben een sterke focus op het investeren in een duurzame toekomst. Hierbij probeert het minder CO2 uit te stoten en de energievoorziening te verduurzamen. Niet voor niets is innogy een van de grootste investeerders in windmolenparken in Nederland en Europa. Naast de particuliere markt richt Essent zich ook op de duurzame zakelijke energiemarkt. Hierbij zal het de Essent Zakelijk tak vanaf 2018 verder verduurzamen. Zo ontvangen zakelijke klanten bijvoorbeeld standaard groene stroom van Europese bodem.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave