Energieleverancier DELTA gaat volledig over op groene stroom


windmolen-windenergie-wind-energie-veld

Goed nieuws voor klanten van DELTA, vanaf 1 januari ontvangen alle klanten van DELTA duurzame groene stroom. Met deze omschakeling wil DELTA bijdrage aan een schoner milieu en een duurzamere toekomst. Vanaf 1 januari 2016 krijgen alle consumenten en zakelijke klanten groene stroom én is energieleverancier DELTA de schoonste grote energieproducent van Nederland.

Arnoud Kamerbeek, CEO DELTA zegt; ‘’Als energiesector kunnen we een verschil maken in het terugdringen van CO2-uitstoot. DELTA neemt die verantwoordelijkheid als producent én als leverancier.’’

Schoonste grote energieproducent

Vanaf begin 2016 zal energieleverancier DELTA vooroplopen met een gemiddelde uitstoot over de totale productieportfolio van 100 gram CO2 per kWh (Het Nederlands gemiddelde is 477 gram CO2 per kWh). DELTA maakt zich bovendien hard voor het terugdringen van CO2-uitstoot in de sector en heeft zijn kolencentrale gesloten.

CEO Arnoud Kamerbeek: "Het wetenschappelijk bewijs stapelt zich op. Gezien de huidige snelheid van de opwarming van onze planeet rennen we in de komende twintig jaar op een gigantisch probleem af, als we niet nu ingrijpen. Als energiesector kunnen we een verschil maken in het terugdringen van CO2-uitstoot. DELTA neemt die verantwoordelijkheid als producent én als leverancier. Klanten van DELTA krijgen per 1 januari honderd procent groene stroom en we doen alles wat in ons vermogen ligt om de productie van elektriciteit te verduurzamen naar een volledig hernieuwbare productie van elektriciteit binnen twintig jaar".

Overigens is het bereikte resultaat op de klimaattop in Parijs voor DELTA een bevestiging dat vermindering CO2-uitstoot geen uitstel duldt. Daar draagt DELTA aan bij.

DELTA verzorgt de omschakeling naar 100% groene stroom volledig voor de klant. Klanten van DELTA dragen op deze manier direct bij aan een duurzame toekomst, zonder dat ze daar iets voor hoeven doen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.