Energieleverancier Budget Energie neemt NLE over


Budget Energie, een merk binnen de Nuts Groep, neemt de NLE (Nederlandse Energie Maatschappij) over. Hiermee wordt Budget Energie de vierde energieleverancier van Nederland. Gezamenlijk hebben de bedrijven 600.000 klanten en een totale omzet van 700 miljoen euro.

 

Aparte merken

Uit het persbericht dat beide bedrijven naar buiten hebben gebracht blijkt dat de twee merken naast elkaar zullen blijven bestaan. Wel neemt de Nuts Groep alle aandelen van de NLE over. Wat het bedrijf hiervoor heeft betaalt is niet bekend gemaakt. Naast deze twee merken is de Nuts Groep ook nog eigenaar van het Belgische Elegant, wat energie levert aan ongeveer 100.000 klanten.

 

Elkaar versterken

Sjef Peeraer, oprichter en directeur van Nuts Groep, verwacht dat het grootste deel van het personeel kan aanblijven na de overname. Hierover zegt hij het volgende;

 

‘’Bij Budget Energie zijn we vooral IT- en procesgedreven. Bij NLE zijn juist zaken als marktbewerking en productontwikkeling beter ontwikkeld. Door onze krachten te bundelen worden we sterker en kunnen we sneller doorgroeien.’’

 

Telecom

Naast energie is de NLE ook actief binnen de Alles-in-1 markt. Met de producten Energie en Alles-in-1 wist de energieleverancier vorig jaar een omzet te boeken van 333 miljoen euro. Van dit bedrag bleef een nettowinst van 12 miljoen euro over. Dit is was het hoogste bedrijfsresultaat sinds de oprichting van het bedrijf in 2005. Ondanks dit mooie resultaat verwacht de NLE nog meer positieve resultaten. Zo wil het binnen enkele jaren doorgroeien van enkele tienduizenden Alles-in-1 klanten naar 200.000 telecomklanten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.