Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+)


Door middel van de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) kunnen bedrijven of organisaties subsidies ontvangen wanneer deze hernieuwbare energie willen gaan produceren. De SDE+ is enkel bedoeld voor hernieuwbare energietechnieken waaronder biomassa, water, wind, geothermie en zonne-energie. Elk jaar kunnen bedrijven en instellingen tijdens twee rondes hun subsidieverzoek indienen. Of deze gehonoreerd wordt hangt af van diverse factoren.

 

Waarvoor dient de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+)?

Door middel van de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar het maakt Nederland ook minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Ook heeft de stimuleringsregeling een positief effect op de binnenlandse economie. Wilt u ook aanspraak maken op de SDE+ regeling? Maak dan gebruik van de website mijnrvo.nl.

 

Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) 2017

In het voorjaar van 2017 is er aan een recordaantal projecten de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+) toegezegd. Hierbij ging het om bijna een verdubbeling in vergelijking met de vorige ronde. In totaal werd de SDE+ toegezegd aan 4530 projecten. Dit is een stuk meer dan de 2197 projecten in het najaar van 2016. En het verschil is nog veel groter met de eerste ronde van vorig jaar. Toen ontvingen in het voorjaar namelijk slechts 986 projecten de Stimuleringsregeling Duurzame Energie.

 

Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+)

Begin 2017 ging de meeste subsidie naar duurzame zonne-energie projecten.

 

Najaar 2017

De ronde SDE+ najaar 2017 is open van 3 oktober tot en met 26 oktober 2017. Tijdens deze ronde zal de overheid voor een maximum van 6 miljard euro verdelen. Voor 3 oktober 2017 is er geen SDE+ meer aan te vragen. Na de SDE+ ronde van het najaar 2017 zal er weer een volgende ronde worden gehouden aan het begin van 2018. Bent u van plan om in 2017 SDE+ subsidie aan te vragen voor een project? Zorg dat u alle benodigde vergunningen en bijlagen op tijd heeft. Meer informatie hierover kunt u vinden op RVO.nl.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.