Slimme meter


De slimme meter is sinds enkele jaar bezig met een opmars. De slimme meter of thermostaat geeft direct door aan uw energieleverancier hoeveel energie en gas uw huishouden verbruikt. Daarnaast geeft een slimme thermostaat in sommige gevallen de gebruiker meer inzicht in hun energieverbruik en meer comfort in huis. In de komende jaren zullen in principe alle huishoudens en kleinere bedrijven een slimme meter krijgen. Lees hieronder meer over de slimme meter / thermostaat en meer over de mogelijkheden van het ontvangen van een slimme thermostaat bij uw energieleverancier.

 

Wat doet een slimme meter?

In de komende jaren zullen veel energiemeters vernieuwd worden door een zogenoemde slimme meter. De slimme meter is een digitale verbruiksmeter die op afstand kan worden uitgelezen. De eerste slimme meters werden geïnstalleerd vanaf 2012. Door het installeren van een slimme meter heeft een huishouden meer grip op zijn huidige energieverbruik. Hiernaast zijn er nog meer voordelen te bedenken zoals;

 • U hoeft geen meterstanden meer door te geven aan uw energieleverancier.
 • De energierekening is nauwkeurig en niet langer een geschat verbruik.
 • U ontvangt elke 2 maanden een verbruiksoverzicht opgestuurd per post of mail.
 • Bij een overstap of verhuizing biedt het beter inzicht in de uiteindelijke meterstanden.
 • U kunt energiebesparend advies ontvangen op maat.
 • De slimme meter leest ook hoeveel energie u terug levert aan het netwerk, bijvoorbeeld als u zelf zonne- of windenergie produceert.

 

Nadelen slimme meter

Uiteraard biedt de slimme meter niet alleen maar voordelen. Zo vinden diverse consumenten de slimme meter een inbreuk op hun privacy. Daarnaast vermoeden diverse mensen dat de slimme meter ook nog eens fraudegevoelig kan zijn. Wilt u echt geen slimme meter? Dan kunt u deze ook weigeren. Benieuwd hoe het werkt? Lees hier hoe dat werkt!

 

Nest, Toon en Anna vergelijken

Met een slimme thermostaat krijgt u meer inzicht en grip op uw huidige energiekosten. Daarnaast is het tevens comfortabel en gewoon handig! Wilt u ook graag een slimme thermostaat in huis? Vergelijk met onderstaande tabel de bekende slimme thermostaten die u kunt ontvangen bij een nieuw energiepakket. Op deze manier heeft u snel inzichtelijk of u voor Toon, Nest of Anna van de NLE moet kiezen!

ApparaatToon (Eneco)Nest (Essent)
Gratis te ontvangen bij4 Jaar Vast5 Jaar Vast
(€99,- / 3 Jaar)
StadverwarmingNeeJa
ZonnepanelenNeeJa, boiler
WarmtepompNeeJa
VloerverwarmingNeeJa
ZelflerendJaJa
Weer monitoringJaJa
Geo-fencingNeeJa
BewegingsdetectorNeeJa
Meet luchtvochtigheidNeeJa
Kosten per maand€4,50Geen
Aanschafprijs€275,00€249,00
Afsluiten? Actie verlopen

 

Ontvang een Nest Thermostaat bij Essent

nest-thermostaat-slimme-meterEnkele tijd geleden werd bekend dat de zelfdenkende thermostaat Nest naar de Nederlandse markt komt. Wat al gauw duidelijk werd is dat Nest een samenwerking is aangegaan met energieleverancier Essent. Vanaf nu is het dan ook mogelijk om de slimme thermostaat Nest (3e generatie) te bestellen via energieleverancier Essent!

Wanneer u nu een een driejarig Groene Stroom & Gas Zeker energiecontract afsluit ontvangt u Nest voor slechts €99,00! Daarnaast wordt Nest ook nog eens gratis geïnstalleerd (t.w.v. €99,00) door een professionele partner van Essent. En wat uniek is; deze actie is ook geldig voor huidige klanten van Essent! Meer weten over deze tijdelijke aanbieding? Lees hier meer over de Nest thermostaat of bekijk direct de website van Essent.

 

Voordelen Nest ten opzichte van Toon

 • U betaalt geen maandelijkse kosten.
 • Er is een hogere energiebesparing mogelijk.
 • Nest is ook te gebruiken in combinatie met andere energieleverancier (na een eventuele latere overstap). Toon niet.
 • Nest werkt prima in combinatie met zonnepanelen.
 • Nest biedt standaard meer functies aan dan Toon.

 

Kies voor Anna van De Nederlandse Energie Maatschappij!

anna-nederlandse-energie-maatschappij

Na enkele weken van onduidelijkheid is het dan nu zeker, Who is Anna is een marketingcampagne van De Nederlandse Energie Maatschappij. De Nederlandse Energie Maatschappij introduceert hiermee een van de nieuwe innovaties op het gebied van slimme energieproducten. Anna, het nieuwe ronde apparaatje, vervangt de oude thermostaat en regelt zelf de temperatuur bij u in huis op basis van bijvoorbeeld uw aanwezigheid, eerder ervaringen en de temperatuur buiten. Uiteraard staat ook Anna in verbinding met uw smartphone, waardoor u altijd en overal controle heeft over de temperatuur in uw woning.

Meer weten? Lees hier meer over Anna van de Nederlandse Energie Maatschappij!

 

Andere optie; Koop de Tado Slimme thermostaat

De Tado Slimme thermostaat werkt op basis van een heel simpel principe. Het zorgt er namelijk voor dat uw woning op temperatuur is wanneer uw smartphone in de buurt is. Hoe dit werkt? U koppelt de Tado Slimme thermostaat met het GPS-signaal van uw smartphone. Wanneer u thuis bent wordt u huis automatisch verwarmt. En wanneer u buiten de deur bent gaat de verwarming vanzelf uit. Een erg handig systeem aangezien eigenlijk iedereen zijn telefoon altijd op zak heeft.

 

 

Tado Slimme Thermostaat

 

Of ga voor Toon van Eneco

Toon is de thermostaat van Eneco met direct inzicht in uw energieverbruik! U ontvangt Toon nu geheel gratis in combinatie met een 4-jarig energiecontract bij Eneco. Waarom Toon? U bekijkt 24/7 uw energieverbruik, u hebt overal uw thermostaat bij de hand en door middel van de unieke Toon App voorkomt u nare verrassingen omdat u altijd op de hoogte bent van uw huidige stroom- en gasverbruik!

slimme-meter-toon-eneco

Inzicht in uw energieverbruik met Toon en de Toon App.

 

Nadelen Toon Eneco

Uiteraard heeft het kiezen voor Toon ook enkele nadelen. En deze nadelen moet u goed overwegen. Hieronder de belangrijkste;

 • Toon kent hoge aanschafkosten (€300,00) die u in principe zelf betaald over een periode van 4 jaar.
 • U betaald maandelijks €3,50 om gebruik te kunnen maken van Toon.
 • Toon werkt niet echt lekker samen met zonnepanelen.
 • De thermostaat is alleen te gebruiken voor Eneco klanten, overstappen wordt dus lastig.

(U betaalt dus eigenlijk zelf de thermostaat, en u bent voor langere tijd gebonden aan Eneco).

Tip; Liever niet vast aan een energiecontract van 4 jaar? Bestel dan Toon via Coolblue! Momenteel niet €249,00 maar slechts €199,00!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.