Cogas Infra en Beheer

Cogas Infra en Beheer is één van de 8 netbeheerders in Nederland. Cogas Infra en Beheer is een relatief kleine speler en al meer dan 50 jaar onafhankelijk. Cogas is een echte regionale netbeheerder die opereert in Oost-Nederland. Binnen dit gebied is Cogas verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en door ontwikkelen van het energienetwerk. Momenteel beheert Cogas het energienetwerk voor ruim 135.000 huishoudens. Daarnaast onderhoud Cogas ook nog eens een glasvezelnetwerk voor 80.000 consumenten. Dit netwerk is onder andere belangrijk voor de levering van radio, tv, internet en telecommunicatie. Het hoofdkantoor van Cogas Infra en Beheer is gevestigd in Almelo.

 

Coteq Netbeheer

Cogas Infra en Beheer wordt Coteq Netbeheer B.V.Vanaf 1 september 2017 zal Cogas Infra en Beheer doorgaan als Coteq Netbeheer. Hiermee wil het bedrijf meer onderscheid maken tussen de taken als netbeheerder en de overige bedrijfsonderdelen waaronder het onderhoud van het glasvezelnetwerk. Dit doet het onder andere op verzoek van de Autoriteit Consument & Markt. Die graag duidelijker onderscheid ziet tussen de bedrijven. Coteq Netbeheer blijft wel onderdeel van de overkoepelende Cogasgroep. Met de nieuwe naam zal ook een nieuw logo gelanceerd worden.

 

Werkgebied Cogas Infra en Beheer

Cogas Infra en Beheer is actief in diverse gemeenten. Al deze gemeenten zijn tevens aandeelhouder binnen het bedrijf. Momenteel bestaat het werkgebied van Cogas Infra en Beheer de regio’s;

 • Almelo
 • Borne
 • Dinkelland
 • Hardenberg
 • Hof van Twente
 • Oldenzaal
 • Tubbergen
 • Twenterand
 • Wierden

Via de website van EANcodeboek.nl kunt u zien of Cogas Infra en Beheer ook uw netbeheerder is.

 

Werkzaamheden

Als netbeheerder is Cogas onder andere verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en door ontwikkelen van het energienetwerk. Hierbij gaat het zowel om het stroom, als het gasnetwerk. Dit is belangrijk, want iedereen heeft profijt van een stabiele en betrouwbare energielevering. Naast het onderhouden van het energienetwerk heeft Cogas nog diverse andere belangrijke taken. Hierbij gaat het onder andere om;

 • Het aanleggen van nieuwe energie aansluitingen.
 • Het aanpassen van bestaande energie aansluitingen.
 • Adressen aansluiten op het energienetwerk.
 • Het installeren van (slimme) meet apparatuur.
 • Het verhelpen van storingen binnen het energienetwerk

Voor meer informatie over deze onderwerpen kunt u onder andere bij Cogas terecht. Op de website van Cogas kunt u ook meer informatie vinden over alle werkzaamheden van deze regionale netbeheerder.

 

Contact met Cogas Infra en Beheer

Hebt u een vraag, opmerking of klacht? Neem dan contact op met de klantenservice. Cogas is op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0546 – 836 666. Daar kunt u op de website ook een contactformulier of klachtenformulier invullen. Onderstaande adressen kunt u gebruiken bij een bezoek of poststuk.

Postadres
Postbus 71
7600 AB Almelo

Bezoekadres
Rohofstraat 83
7605 AT Almelo

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave