Klacht over energieleverancier

klacht-over-energieleverancier

Wanneer u een klacht over uw energieleverancier heeft, en u komt er samen niet uit,  dan kunt u verdere stappen ondernemen. U kunt met uw klacht of klachten bij verschillende instanties terecht. Zo kunt u bijvoorbeeld uw klacht achterlaten op een van de vele website zoals Klachtenkompas of ConsuWijzer. Omdat dit openbaar is, is er voor de energieleverancier meer aanleiding om het probleem op te lossen. Daarnaast kunt u voor informatie of klachten over uw energieleverancier terecht bij onder andere de Autoriteit Consument & Markt, de Geschillencommissie Energie, Energie-Nederland en het Nederlands Meetinstituut.

 

Goede stappen om te nemen bij klachten

Hebt u een probleem met uw energieleverancier? Volg dan de volgende 3 stappen.

  • Neem contact op met uw energieleverancier en bespreek uw klacht. Misschien dat uw leverancier uw klacht direct kan oplossen.
  • Maak bezwaar bij uw energieleverancier door een officiële klacht in te dienen. Hoe u dit kunt doen staat in de algemene voorwaarden van het energiebedrijf. Maak in uw brief duidelijk waarom u bezwaar maakt, wanneer u reactie wilt en wat een gewenste oplossing voor het probleem is.
  • Bent u er nog niet uit? Stap dan naar De Geschillencommissie. In de algemene voorwaarden van uw energieleverancier kunt u vinden bij welke geschillencommissie ze aangesloten zijn. De Geschillencommissie beslist bij een meningsverschil wie er gelijk heeft. Deze uitspraak is bindend en moet dus opgevolgd worden.

 

Gegevens Geschillencommissie Energie

In contact komen met iemand van de Geschillencommissie? Maak dan gebruik van onderstaande gegevens.

Postbus 90600
2509 LP Den Haag
(T) 070 – 310 53 10
(F) 070 – 365 88 14

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter