Groene Energie en Gas

windmolen-windenergie-groene-energie

Groene energie en gas is altijd opgewekt uit zogenaamde duurzame energiebronnen. Dit begrip wordt gebruikt om een onderscheid te maken met de ‘grijze stroom’, die niet duurzaam verkregen is. Wanneer u groene energie en gas afsluit ontvangt u natuurlijk dezelfde energie als andere gebruikers maar u draagt wel bij aan een duurzamer en beter milieu. De meeste duurzame groene energie wordt verkregen door middel van aardwarmte, waterkracht, windenergie en zonne-energie.

 

Groenste energieleveranciers

Als u wilt kiezen voor echt groene energie dan kunt u een keuze maken uit een select groepje energieleveranciers. Voornamelijk de wat kleinere energieleveranciers zijn duurzaam. Dat blijkt onderzoek van onder ander de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Vereniging Eigen Huis, het Wereld Natuur Fonds en WISE. Van de grote energieleverancier is Eneco opnieuw de groenste. Energieleveranciers Nuon en Essent scoren binnen dit onderzoek erg slechts op duurzaamheid. Wilt u ook overstappen naar een echt duurzame energieleverancier? Kies dan voor Pure Energie, Qurrent of Greenchoice! Meer weten over hoe duurzaam uw leverancier is? Bekijk hier een overzicht met de uitkomsten uit het duurzaamheidsonderzoek.

 

Groene energie van Greenchoice

Greenchoice

Bij Greenchoice ontvangt u altijd 100% duurzame stroom. Daarnaast ontvangt u altijd bosgecompenseerd gas. Op deze manier draagt u bij aan een beter milieu en minder CO2 uitstoot. Kies nu voor Groen uit Nederland, Wind uit Nederland of Biomassa uit Nederland en kies hiermee voor uw favoriete duurzame energiebron. Daarnaast kunt u zelf uw looptijd kiezen; 1 jaar, 3 jaar of een onbepaalde looptijd. Kiest u voor een vaste looptijd? Dan hebt u ook vaste energietarieven. Kiest u voor een flexibele en onbepaalde looptijd? Dan ontvangt u energie tegen variabele prijzen. Meer weten? Vergelijk hieronder de specifieke producten!

Wind uit Nederland

Groen Voorop (NL)

Biomassa uit Nederland

Kies uw eigen looptijd.Kies uw eigen looptijd.Kies uw eigen looptijd.
100% Wind + duurzaam gas.Combinatie + duurzaam gas.100% Biomassa + duurzaam gas.
Handige overstapservice!Handige overstapservice!Handige overstapservice!

 

Groene energie van Pure Energie

Groene energie van Pure EnergiePure Energie is de groenste energieleverancier van Nederland en al 2x uitgeroepen tot het groenste energiebedrijf door de Consumentenbond, Greenpeace en Natuur & Milieu! Pure Energie levert duurzame windenergie van eigen windmolens en eigen bodem. Wanneer u nu kiest voor Pure Energie dan kunt u kiezen voor vaste tarieven met een looptijd van 1 of 3 jaar. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een flexibel energiepakket. Dit pakket is maandelijks opzegbaar en biedt u variabele tarieven voor stroom en gas. Dalen de prijzen? Dan profiteert u mee. Stijgen de prijzen? Dan bent u wat duurder uit. Benieuwd wat u gaat betalen of direct afsluiten? Ga dan naar de website van Pure Energie!

1 Jaar Vast

3 Jaar Vast

Variabel

Vaste tarieven.Vaste tarieven.Variabele tarieven.
Een jaar lang zekerheid.Drie jaar lang zekerheid.Maandelijks opzegbaar.
Duurzame energie uit NL.Duurzame energie uit NL.Duurzame energie uit NL.

 

Groene energie van energieleverancier Qurrent

Bij energieleverancier Qurrent profiteert u van echte groene stroom tegen inkoopprijzen. De leverancier is opgericht in het jaar 2006 en levert energieproducten aan particuliere en zakelijke klanten. De leverancier streeft naar een energie neutrale samenleving en helpt u met het verminderen van uw energieverbruik. Sluit u ook aan bij het snelgroeiende energiebedrijf van Nederland en profiteer van energie tegen inkoopprijzen!

Wanneer u nu overstapt naar Qurrent 1 Jaar Prijs Zeker dan ontvangt u ook nog eens €55,00 korting. En kiest u voor het langer lopende pakket 3 Jaar Prijs Zeker? Dan ontvangt u zelfs €55,00 korting op uw energierekening! Benieuwd wat u kan besparen? Bereken uw voordeel op de website van Qurrent!

1 Jaar Prijs Zeker

3 Jaar Prijs Zeker

Groenste volgens Consumentenbond.Groenste volgens Consumentenbond.
Met 1 jaar zekerheid.Met 3 jaar zekerheid.
Nu met €75,00 korting!Nu met €150,00 korting!

 

Gebruik ook deze 4 tips om uw gas en energieverbruik te verminderen.

Kiezen voor groene energie is belangrijk, maar minder energie verbruiken is ook erg nuttig voor het milieu. Gebruik onderstaande tips om uw energieverbruik te verminderen. Hebt u zelf nog een goede tip? Laat het ons dan weten!

 

1. Isoleer uw huis om warmteverlies tegen te gaan.
Het isoleren of verbeteren van de isolatie van uw huis is een makkelijke manier om uw energieverbruik te verminderen. Het is een eenmalige investering die u doet maar die u op lange termijn zeker weer terugverdiend. Door het lagere energieverbruik bent u ook nog eens milieubewust bezig. Uw energieleverancier kan u vaak helpen bij het isoleren van uw woning.

 

2. Gebruik de zon als energiebron.
Wanneer u gebruik maakt van zonnepanelen op of rond uw huis dan levert de zon elke jaar veel ”goedkope energie”. Er zijn verschillende apparaten die hiervan gebruik kunnen maken. Het aanschaffen van deze apparatuur kan best duur zijn, maar dit scheelt wel enorm op uw jaarlijkse verbruik. Op de lange termijn verdiend u op deze manier snel uw geld terug. In veel gemeente kunt u bij het gebruik van milieubesparende apparatuur ook subsidie aan vragen. Hebt u interesse om zonnepanelen te kopen of huren? Kijk dan eens naar energie van Zelfstroom!

 

3. Bespaar met een slimmere thermostaat.
De slimme meter is sinds enkele jaar bezig met een opmars. De slimme meter of thermostaat geeft direct door aan uw energieleverancier hoeveel energie en gas uw huishouden verbruikt. In de komende jaren zullen alle huishoudens en kleinere bedrijven een slimme meter krijgen. Wilt u zelf ook een slimme meter? Of meer weten over de slimme meter? Lees hier verder!

 

4. Zet elektronische apparaten helemaal uit.
Als voorbeeld de DVD recorder. Die verbruikt 95% van de jaarlijkse hoeveelheid energie in de standby modus. Door het gebruiken van een standbykiller bespaart u al gauw €60,- per jaar! Deze standby modus wordt vaker toegepast bij elektrische apparaten. Check uw huis ook op andere stille energieverbruikers.

 

5. Meer tips
Onlangs hebben wij een nieuw artikel geschreven over het besparen van energie. Klik hier voor een overzicht met eenvoudige tips om energie te besparen!
6. Hebt u nog goede tips?
Stuur ze in en dan voegen wij ze toe! Gebruik hier ons contactformulier!