Energievergelijking

Wanneer u van plan bent over te stappen van energieleverancier dan is het belangrijk om een goede energievergelijking te maken. Met een energievergelijking kunt u bijvoorbeeld letten op prijs, het soort energie, de klanttevredenheid en op de contractduur. Een energievergelijking is tegenwoordig heel eenvoudig gemaakt, u vult enkele gegevens in onze energievergelijker en de beste energieleveranciers komen direct naar voren. Eenvoudig een energievergelijking maken? Klik dan hier!

 

Online energievergelijking

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig en snel diverse energieleveranciers vergelijken op basis van prijs, contractduur, duurzaamheid en het energietarief. Wanneer u uw verbruiksgegevens bij de hand heeft kunt u deze ook invoeren, hierdoor zal u een goed beeld krijgen van de maandkosten bij uw eventuele nieuwe energieleverancier. Wanneer u bij de energievergelijking een goede deal heeft gevonden kunt u deze eenvoudig online afsluiten op de website van de desbetreffende leverancier. Na het afsluiten van uw nieuwe energiecontract hoeft u alleen nog eenmalig uw meterstanden doorgeven, de rest wordt allemaal voor u geregeld. Kijk hier om direct een energievergelijking te maken!

 

Waarop letten bij een energievergelijking?

Bij het vergelijken van energiecontracten en energieleveranciers kunt u onder andere letten op de volgende factoren;

  • Energietarieven.

Hierbij kunt u kijken naar de stroomkosten per kWh en de gaskosten per m3. Het is ook belangrijk om te bekijken of het een vast of variabel energietarief is. Bij een vast tarief betaald u de hele contractperiode hetzelfde tarief, een variabel tarief kan elke maand anders zijn.

  • Extra kosten

De netwerkkosten en vastrechtskosten kunnen verschillen per energieleverancier, deze extra kosten kunnen flink in prijs schelen. Check daarom altijd wat de gemiddelde maandprijs is bij uw geschatte verbruik! Dan weet u zeker dat u ondanks deze kosten goedkoper uit bent.

  • Speciale acties

De energiemarkt is erg concurrerend, daarom hebben veel energieleveranciers speciale acties om consumenten te trekken. Profiteer van deze acties en scoor een gratis tablet, een lager energietarief of een ander cadeautje!

  • Duurzaamheid van de geleverde energie.

Bent u op zoek naar een groene energieleverancier? Wanneer u onze energievergelijker gebruikt krijgt u ook direct een inzicht in hoe duurzaam de energieleverancier is! Bekijk het hier en maak direct een energievergelijking.

  • De contractduur.

Energiecontracten lopen over het algemeen 1, 3 of 5 jaar, al zijn er tegenwoordig ook contracten voor 2 of 4 jaar. U kunt ook kiezen voor een flexibel energiecontract, deze zijn elke maand opzegbaar!

  • Klanttevredenheid.

Check ook wat andere over een energieleverancier denken! Op onze website kunt u een waardering geven aan uw energieleverancier en u kunt ook het rapportcijfer van de Consumentenbond bekijken!

 

Goedkoopste energieleverancier

Wanneer u na uw energievergelijking overstapt naar de goedkoopste energieleverancier dan kunt u flink besparen. Huishoudens die nog nooit zijn overgestapt kunnen tot wel €400,00 besparen tijdens een overstap. Daarnaast ligt de gemiddelde besparing ook al snel rond de €150,00. Dit toont nogmaals aan dat overstappen echt loont. Daarnaast is overstappen tegenwoordig ook nog eens heel eenvoudig. U hoeft alleen te vergelijken, uzelf aan te melden en uw meterstanden door te geven. Alle overige administratieve handelingen regelen de energieleveranciers onderling. Wel zo prettig! Kom ook in actie, maak een energievergelijking en switch naar de voordeligste energieleverancier. Zo houdt u meer geld over om leuke dingen mee te doen!

 

Overstappen; Hoe werkt het?

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Energie expert | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Mobiele versie afsluiten