Energieleverancier kiezen

Gaat u binnenkort op uzelf wonen en heeft u nog geen energiecontract? Dan kunt u nu alvast online een goedkope energieleverancier uitkiezen. Op basis van uw geschatte energieverbruik kunt u met onze energievergelijker eenvoudig energiepakketten van diverse Nederlandse energieleveranciers vergelijken. Met enkele gegevens kunnen wij u direct helpen met de voordeligste energieleverancier kiezen. En dat is wel zo handig, u hebt namelijk al genoeg te regelen! Direct energietarieven vergelijken? Maak dan hier gebruik van onze vergelijkingsmodule!

Nog nooit overgestapt van energieleverancier?

Bent u nog nooit eerder overgestapt naar een andere energieleverancier? Dan is het hoog tijd om een andere energieleverancier te kiezen! Vaste en loyale klanten betalen namelijk meer, dus overstappen scheelt flink in uw portemonnee. Een gemiddeld huishouden kan  honderden euro’s besparen door te switchen naar een ander energiebedrijf. Vergelijken is slechts enkele minuten werk en uw woning aanmelden is ook snel gedaan. Wilt u meer informatie over het overstappen van energieleverancier? Lees dan hier verder.

 

Mijn energiecontract loopt bijna af

Loopt uw energiecontract bijna af en bent u opnieuw aan het oriënteren? Dan bent u bij GoedkopeEnergieenGas.nl aan het juiste adres. Via onze website kunt u eenvoudig een nieuwe energieleverancier kiezen. Stap ook over naar een voordeligere energieleverancier door bijvoorbeeld te profiteren van een mooie welkomstkorting! Direct de beste aanbiedingen van dit moment vergelijken? Neem dan een kijkje op deze pagina.

 

Ik ben de eerste bewoner van mijn nieuwe woning

Bent u de persoon die in uw nieuwe woning gaat leven? Dan moet u eerst een energie aansluiting regelen. Een elektricien of installateur kan deze installatie voor u verzorgen. Na de installatie ontvangt u een EAN-nummer en met dit nummer kunt u uw aansluiting bij de netbeheerder regelen. Weet u niet wie uw netbeheerder wordt? Dat kunt u eenvoudig terugvinden op EANcodeboek.nl. Met behulp van deze dienst kunt u een aansluiting identificatie code (EAN code) opzoeken. Staat u al ingeschreven bij de netbeheerder? Dan moet u binnen 20 dagen een energieleverancier kiezen. Uw nieuwe energieleverancier zal vervolgens uw netbeheerder inlichten. Dit hoeft u niet zelf te doen.

Vragen over het kiezen van een energieleverancier?

Hebt u nog vragen over het kiezen van een nieuwe energieleverancier? Kijk dan eens in onze FAQ. In onze FAQ vindt u heel veel informatie en veelgestelde vragen van andere bezoekers. En vindt u het daar nog niet? Kijk dan is hier tussen alle energiebegrippen.

 

Waarop letten bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier?

Bij het kiezen van een energieleverancier kunt u letten op enkele factoren. Bekijk hieronder de belangrijkste factoren.

  • U kunt kiezen voor een contract met een bepaalde of onbepaalde tijd. Een energiecontract met een bepaalde looptijd geeft extra zekerheid. Een energiecontract met een onbepaalde tijd biedt flexibiliteit.
  • U kunt kiezen voor variabele of vaste energietarieven. Variabele energietarieven kunnen tijdens de looptijd hoger of lager worden, vast energietarieven staan de hele looptijd vast.
  • Duurzaam of niet? In onze energievergelijker kunt u ook aangeven of u de voorkeur geeft aan echt duurzame energie of gemengde/grijze energie.
  • Let ook op de ervaringen van andere. Benieuwt wat andere over een energieleverancier zeggen? Bekijk hier echte ervaringen van echte klanten.

 

Boetevrij overstappen?

Heeft u nog een energiecontract lopen bij een andere energieleverancier? Dan kunt u te maken krijgen met een opzegvergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de tijd dat het energiecontract nog zou lopen. In enkele gevallen is het mogelijk dat uw nieuwe energieleverancier de overstapvergoeding betaald. Meer weten? Lees hier meer over de overstapvergoeding.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave