Energie vergelijken in Utrecht

Energie vergelijken in Utrecht

Energie vergelijken als inwoner van Utrecht? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Utrecht. Wanneer u in Utrecht woont dan kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Nuon, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem! Stap ook over en bespaar tot wel (maximaal) €374,00!

 

Energiemarkt Utrecht

Voorheen konden Utrechtse consumenten maar energie afnemen van een energieleverancier, namelijk Eneco. Om deze reden is Eneco dan ook nog steeds de grootste energieleverancier in Utrecht. In Utrecht  (provincie) nemen momenteel 500.000 woningen en bedrijven energie af van Eneco. Maar sinds de liberalisering van de energiemarkt zijn er ook steeds meer Eneco klanten die overstappen. Dit doen zij bijvoorbeeld omdat een andere energieleverancier voordeliger is of een duurzamer aanbod heeft. Bent u ook benieuwd of een andere energieleverancier een beter aanbod heeft? Vergelijken dan energieleveranciers in Utrecht!

 

Energieleveranciers vergelijken in Utrecht

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.
 

 

Netbeheer in Utrecht

Sinds het vrijgeven van de energiemarkt kun u zelf uw energieleverancier in Utrecht kiezen. Hierdoor profiteert u van een concurrerende markt en hierdoor lagere prijzen en een betere service. Ondanks dit succes kunt u uw netbeheerder om praktische redenen niet zelf kiezen. De overheid heeft namelijk per regio bepaald welke netbeheerder actief is. Zo is Stedin in Utrecht de aangewezen netbeheerder. Dit betekent dat Stedin verantwoordelijk is voor het transport van energie naar uw woning. Om deze reden onderhoud Stedin bijvoorbeeld het energienetwerk en maakt het aansluitingen bij mensen thuis. Ook voor wijzigingen of het aanleggen van een stroom- of gasmeter kunt u bij Stedin terecht. Op de website van Stedin vindt u meer informatie over al hun werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadsverwarming

In Utrecht wordt er ook volop gebruik gemaakt van stadsverwarming. Zo zijn er in totaal ruim 35.000 huishoudens die verwarmt worden door middel van stadsverwarming. En daarnaast zijn er ook openbare zwembaden, scholen en winkelcentrums (Hoog Catharijne) die gebruik maken van deze manier van verwarming. Dat stadswarmte goed geïntegreerd is in Utrecht komt door de lange geschiedenis. Utrecht was namelijk de eerste Nederlandse stad die haar restwarmte slim inzetten door middel van stadsverwarming. Deze restwarmte is afkomstig van elektriciteitscentrales van Nuon en wordt nu nuttig gebruikt in Utrecht en omstreken. Hierdoor wordt er minder gebruik van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Wat weer bijdraagt aan minder CO2-uitstoot en een beter milieu! Ondanks dat de restwarmte van Nuon centrales komt wordt de afhandeling overigens door energieleverancier Eneco gedaan. Dit wordt namelijk door de stad zelf gekozen.

 

Energiebesparing in Utrecht

Naast het gebruik van Stadswarmte houdt de gemeente Utrecht zich ook actief bezig met het onderwerp energiebesparing. En daarom wil het inwoners ook stimuleren om energie te besparen. Dit doet de gemeente onder andere met het project Utrechtse Energie. Met dit project stimuleert, adviseert en subsidieert de gemeente namelijk inwoners op het gebied van duurzame energie. Zo kunnen inwoners bijvoorbeeld een warmtescan van hun woning ontvangen. Waardoor isolatiemogelijkheden beter zichtbaar worden. Daarnaast ontvangen inwoners van Utrecht soms ook subsidie bij de aanschaf van zonnepanelen. Of bij het opzetten van duurzame groepsprojecten. Meer weten over de mogelijkheden? Via de gemeente Utrecht kunt u meer informatie aanvragen over alle mogelijkheden.

 

Innovatie: Utrecht krijgt drijvend zonnepanelenpark

Vanaf ongeveer eind 2020 zal er in Utrecht gewerkt gaan worden aan een innovatief en duurzame energieproject. Zo wil de gemeente op de Haarrijnse plas een drijvend zonnepanelenpark realiseren. Hierbij zullen er verschillende eilandjes gevormd worden in het oostelijke deel van de plas. Door de eilandjes te omcirkelen met plantjes zullen de zonnepanelen niet vanaf het strand te zien zijn. Dit komt ook deels omdat de zonnepanelen minimaal 150 meter uit de kant komen. Naast het bekken van de zonnepanelen zullen de planten ook goed zijn als schuilplaats voor vogels en vissen.

Het grootste deel van de duurzame energie die zal worden opgewekt gaat naar de nieuwe wijk Haarrijn. Volgens de gemeente zullen de zonnepanelen een hoop energie gaan opwekken omdat ze efficiënt zullen werken. Zo zal de natuurlijke koeling van het water en de reflectie op het water voor een hogere opbrengst moeten zorgen. Uiteindelijk zal het drijvende zonnepark voldoende duurzame stroom moeten gaan opwekken voor 1.400 huishoudens. Wanneer het zonnepark af zal zijn is nog niet bekend. Wel wil de gemeente in het najaar beginnen met de aanbestedingsprocedure.

 

Energie Aanbiedingen in Utrecht

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere de provincie / stad Utrecht. Met deze energie aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Piek- en daltarief Utrecht

Wanneer u een dubbele energiemeter heeft dan wordt u energie afgerekend op basis van het piek- en daltarief. Dit wordt ook wel het enkeltarief en dubbeltarief genoemd. Tijdens de piekuren (overdag) betaalt u meer voor energie, en tijdens daluren (‘s nachts) bent u juist relatief goedkoop uit. In Utrecht duren de piekuren van 07:00 tot 23:00. De daluren lopen van 23:00 tot 07:00. Wanneer u veel energie verbruikt tijdens de daluren dan bent u relatief goedkoop uit. Om deze reden draaide dan ook veel huishoudens vroeger de was in de avonduren. Ondanks dat de piek- en daltarieven nog geldig zijn is de maximale besparing maar erg klein. En daarom houden maar weinig Utrechters zich bezig met het tijdstip dat ze energie verbruiken.

 

Ontwikkeling energieprijzen Utrecht

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Utrecht. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave