Energie vergelijken Noord-Holland

Energie vergelijken Noord-Holland

Energie vergelijken als inwoner van Noord-Holland? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Noord-Holland. Zo kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Nuon, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Energiemarkt Noord-Holland

Oorspronkelijk waren alle inwoners van Noord-Holland standaard klant bij Nuon. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt in 2004 mag iedereen zijn eigen energieleverancier kiezen. Sinds dien zijn er veel consumenten overgestapt naar een andere energieleverancier. En dit aantal groeit ook nog eens elk jaar. Wanneer u nog nooit bent overgestapt dan bent u waarschijnlijk nog klant bij Nuon. En dat is zonde! Vaste klanten betalen meer voor energie dan overstappers. Zo kunt u met een overstap eenvoudig honderden euro’s besparen! Daarnaast kunt u ook kiezen voor een duurzamer alternatief of voor een leverancier met een betere service. Benieuwd wat u kunt besparen? Check dan onze energievergelijker!

 

Energieleveranciers vergelijken

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.
 

 

Netbeheer Noord-Holland

In bijna heel Noord-Holland beheerd Liander het energienetwerk. Alleen in de regio Haarlem wordt het energienetwerk beheerd door een andere netbeheerder, namelijk Stedin. U kunt uw netbeheerder niet zelf kiezen. Deze is namelijk wettelijk besloten door de overheid. Alleen als u verhuist kan het zijn dat u een nieuwe netbeheerder krijgt. In andere gevallen zal deze nooit veranderen.

Uw netbeheerder is onder andere verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienetwerk. Daarnaast leggen netbeheerders ook nieuwe energie aansluitingen aan en installeren zij energie meters. Wanneer u bent afgesloten van het energienetwerk dan hebt u ook uw netbeheerder nodig om weer aangesloten te worden. Voor vragen omtrent deze onderwerpen kunt u als inwoner van Noord-Holland dus meestal bij Liander terecht.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadswarmte in Noord-Holland

In diverse delen van Noord-Holland wordt er gebruik gemaakt van stadsverwarming. Door middel van stadsverwarming worden woningen en gebouwen verwarmd door middel van restwarmte van onder andere lokale industrie. Dit warme water wordt door middel van een leidingnetwerk getransporteerd naar woningen waardoor verwarming zonder aardgas mogelijk is. In Noord-Holland wordt er onder andere gebruik gemaakt van stadswarmte in de volgende steden;

  • Alkmaar (Boekelermeer)
  • Amsterdam Zuidoost en IJburg
  • Amstelveen (Stadshart en Bankras)
  • Heerhugowaard
  • Hilversum
  • Purmerend
  • Zandvoort

Als afnemer van stadswarmte hebt u geen gasleverancier nodig. En ook uw warmteleverancier kunt u niet zelf kiezen. Wel kunt u uw eigen stroomleverancier kiezen. Bekijk op deze pagina een overzicht van de goedkoopste stroomleveranciers van dit moment!

 

Populairste Aanbiedingen in Noord-Holland

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Noord-Holland. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Gasregio Noord-Holland

Noord-Holland ligt net als bijvoorbeeld Flevoland en Gelderland in Gasregio 1. In welke gasregio u woont is belangrijk voor uw uiteindelijke gasprijs. Uw gasregio bepaald namelijk hoe hoog de transporttoeslag of regioslag in uw regio is. Deze extra toeslag over uw gasverbruik betaalt u aan Gasunie. Gasunie is verantwoordelijk voor het transport van gas van het winningsgebied Slochteren door heel Nederland. Hierbij geldt over het algemeen dat hoe dichter u bij Slochteren woont, hoe lager uw regioslag is. Er hoeven dan namelijk minder kosten gemaakt te worden voor het transport. Gasregio 1 is momenteel erg voordelig, hier betalen consumenten slechts €0,0062 toeslag per kubieke meter aardgas. Dit is een van de laagste tarieven in Nederland.

 

Ontwikkeling energieprijzen Noord-Holland

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Noord-Holland. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website | + berichten

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

Twitter

Inhoudsopgave