Energie vergelijken Leeuwarden

Energie vergelijken Leeuwarden

Energie vergelijken als inwoner van Leeuwarden? Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig energietarieven vergelijken van alle bekende energieleveranciers die leveren in Leeuwarden. Wanneer u in Leeuwarden woont dan kunt u onder meer terecht bij de energieleveranciers Nuon, Eneco, Energiedirect.nl, Essent, E.ON, NL Energie, Oxxio en ENGIE. Sinds de liberalisering van de energiemarkt kunt u namelijk uit het complete aanbod energieleveranciers kiezen. En al deze energieleveranciers bieden diverse energiepakketten met specifieke kenmerken. Vergelijk nu ook alle energiepakketten en check welke het beste bij u wensen past. Vergelijken op basis van prijs, duurzaamheid, tariefsoort en bijvoorbeeld looptijd is geen enkel probleem!

 

Energiemarkt Leeuwarden

Vroeger waren alle bijna Friezen standaard klant bij energieleverancier Nuon. Alleen Leeuwarden en enkele andere plaatsen hadden een andere standaard leverancier. Namelijk Essent. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt kunnen alle Leeuwarders zelf hun energieleverancier kiezen. Wanneer u nog nooit bent overgestapt bent u waarschijnlijk nog steeds klant bij Essent, en dat is zonde! Loyale klanten betalen namelijk altijd de hoofdprijs. Door over te stappen kunt u eenvoudig honderden euro’s besparen op uw energiekosten. Daarnaast kunt u ook nog eens kiezen voor bijvoorbeeld een duurzamere energieleverancier. Benieuwd naar de mogelijkheden? Check dan onze energievergelijker!

 

Energieleveranciers vergelijken in Leeuwarden

Wilt u ook energie vergelijken en overstappen? Maak dan gebruik van onze energievergelijker. Voer uw postcode en verbruik in om de juiste tarieven en energieleveranciers op te halen. Op deze manier kunt u namelijk het meest nauwkeurig vergelijken. Na het invoeren van uw woongegevens kunt u ook nog filteren op basis van bijvoorbeeld duurzaamheid, looptijd en energieleveranciers. Zo vindt u altijd een energiepakket dat goed bij uw wensen past. De vergelijker checkt vervolgens het complete aanbod en toont u de best passende opties.
 

 

Netbeheer Leeuwarden

Voor de regio Leeuwarden en Friesland geldt dat het netbeheer wat anders was geregeld dan normaal. Zo beheerde netbeheerder Enexis tot 2016 het netwerk voor gas. Daarnaast beheerde netbeheerder Liander het stroomnet. Sinds 1 januari 2016 is echter het gehele netwerk in Friesland en de Noordoostpolder eigendom van Liander. Daarnaast wordt op het dichtbij gelegen Ameland het gasnetwerk beheerd door Stedin. Als inwoners van Leeuwarden hebt u nu dus Liander als netbeheerder. U kunt uw eigen netbeheerder niet zelf kiezen, deze is namelijk per regio bepaald door de overheid. Liander is hiermee verantwoordelijk voor onder andere het aanleggen en onderhouden van het energienetwerk. Ook is het verantwoordelijk voor het verhelpen van storingen en het aanleggen van aansluitingen. Check voor meer informatie de website van Liander.

 

Welkomstpremies en Energie Acties

Door energie te vergelijken kunt u eenvoudig flink geld besparen. Zo konden overstappers in 2016 tot wel €374,00 besparen door een overstap te maken. Vergelijk nu ook het beste aanbod aan welkomstpremies en energie acties en ontvangt ook meer dan €200,00 korting. Hierbij kunt u zelf kiezen voor alleen stroom, alleen gas of stroom en gas. Daarnaast kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen om over te stappen op een duurzamere energieleverancier. Waardoor uw energieverbruik minder belastend voor het milieu is. Benieuwd waar u nog meer op kunt letten tijdens het vergelijken van energie? Check dan onze 9 tips tijdens het vergelijken van energie!

 

Stadsverwarming Leeuwarden

In Leeuwarden wordt ook gebruik gemaakt van stadsverwarming. Door middel van stadswarmte worden woningen en gebouwen opgewarmd door middel van restwarmte. Deze restwarmte is vaak afkomstig van lokale industrie of afvalcentrales. Als afnemer van stadsverwarming kunt u niet zelf uw warmteleverancier kiezen. Maar u kunt wel kiezen voor de goedkoopste stroomleverancier! Hierdoor kunt u toch nog profiteren van mooie aanbiedingen en een lagere energierekening. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een duurzame groene energieleverancier.

 

Populairste Aanbiedingen in Leeuwarden

In onderstaande tabel vindt u de energie aanbiedingen die erg populair zijn in onder andere Leeuwarden. Met deze aanbiedingen kunt u profiteren van een gratis cadeaubon of een hoge welkomstkorting. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om een leuk welkomstcadeau te ontvangen. Profiteer ook mee en kies voor een van de vele voordelige energie aanbiedingen.

 

Gasregio Leeuwarden

Leeuwarden ligt net als onder andere Groningen in Gasregio 4. Dit is de voordeligste gasregio die Nederland kent. Op basis van deze gasregio betaald u als verbruiker een toeslag over uw verbruikte kubieke meters aardgas. Deze extra toeslag over uw gasverbruik betaalt u aan het gasbedrijf Gasunie. Gasunie is verantwoordelijk voor het transport van gas van het winningsgebied Slochteren door heel Nederland. Hierbij geldt over het algemeen dat hoe dichter u bij Slochteren woont, hoe lager uw regioslag is. Er hoeven dan namelijk minder kosten gemaakt te worden voor het transport. Aangezien Leeuwarden vlakbij ligt is deze toeslag hier behoorlijk voordelig, consumenten betalen hier slechts €0,0035 toeslag per kubieke meter aardgas. Dit is het laagste tarief binnen heel Nederland.

 

Ontwikkeling energieprijzen Leeuwarden

Net als in heel Nederland stijgen de tarieven voor energie in Leeuwarden. Sinds 1 januari zijn de energieprijzen een beetje gestegen. En ook per 1 juli 2017 zullen consumenten weer meer gaan betalen voor stroom en gas. Hierdoor kan het zijn dat u tot wel €60,00 per jaar meer kwijt bent aan de energierekening. En dit loopt enkel maar op! Om deze reden adviseren wij consumenten om regelmatig energie te vergelijken. Hierdoor kunt u namelijk evengoed profiteren van een lagere energierekening. Benieuwd wat u kunt besparen? Vergelijk dan nu het aanbod!

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.

 

 

 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave