Eindafrekening energieleverancier

eindafrekening-energieleverancier-overstappen

U ontvangt alleen een eindafrekening van uw energieleverancier als u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier. In de eindafrekening staat hoeveel stroom en gas u precies verbruikt heeft, en waar u voor betaald hebt. Op deze manier weet u of u nog geld bij moet betalen. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat u nog geld terug krijgt van uw energieleverancier. Alle kosten en betalingen zullen worden vergeleken, zodat u nooit teveel betaald!

Wanneer u verhuist naar een nieuwe woning dan zal uw huidige energieleverancier u een eindafrekening versturen over uw energieverbruik op uw oude woonadres. Voor uw nieuwe woonadres zal u opnieuw een voorschotrekening krijgen. Het voorschotbedrag zal aangepast worden op basis van de historische en technische gegevens van uw nieuwe woning. Hierdoor voorkomt men nare verrassingen achteraf (bijvoorbeeld veel bijbetalen na een jaar levering).

 

Eindafrekening bij overstappen energieleverancier

Wanneer u overstapt van energieleverancier dan zult u uw meterstanden door moeten geven, vaak binnen 15 werkdagen. Uw nieuwe energieleverancier zal deze meterstanden doorgeven aan uw netbeheerder. Deze meterstanden zullen door uw oude en nieuwe energieleverancier gebruikt worden voor de eindafrekening en de voorschotnota.

 

Uw meterstanden worden geschat?

Wanneer u uw meterstanden niet op tijd doorgeeft zullen deze worden geschat, en dat is vervelend. U zult geen precieze eindafrekening ontvangen. Hebt u uw meterstanden toch op tijd doorgegeven dan kunt u altijd een klacht indienen. U kunt dan aan uw ouwe energieleverancier laten weten dat u het oneens bent met de schatting en dat u niet bereid bent teveel te betalen. Het is tevens verstandig om uw nieuwe energieleverancier te laten weten dat u het niet eens bent met de meterstanden.

 

Hoelang duurt het versturen van de eindafrekening?

De Autoriteit Consument en Markt verplicht energieleveranciers dat zij binnen 2 maanden een eindafrekening versturen. Doet uw energieleverancier er langer over dan deze 2 maanden? Neem dan contact met hun op. Duur het nog langer? Dan kunt u altijd nog een klacht insturen.

 


Energie vergelijken via Goedkope Energie en Gas.nl

Met onze energievergelijker kunt u eenvoudig de beste energie aanbiedingen vergelijken en overstappen naar goedkope energie. Stap ook over en ontvang een gratis tablet, korting op stroom of een leuk welkomstcadeau! Meer weten? Bekijk hier alle energie informatie pagina’s of bekijk hier de FAQ.


 

koen-verkerk-goedkope-energie-en-gas
Energie expert bij GoedkopeEnergieenGas.nl | Website

Mijn naam is Koen Verkerk. Ik ben de website GoedkopeEnergieenGas.nl in 2014 gestart om mensen bewuster te maken van het geld dat men kan besparen door af en toe een blik te werpen op hun energiezaken. In de bijna 10 jaar dat ik al blog via deze website heb ik al duizenden mensen geholpen met een overstap. Daarnaast heb ik honderden artikelen geschreven over relevante vraagstukken.

Ik schrijf momenteel dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen.

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik hou onder andere van wielrennen en boksen. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie en drink ik graag een goed glas whisky.

Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Ook te bereiken via

LinkedIn

X (Twitter)

Inhoudsopgave