Eneco opent windpark in Delfzijl


Energie-Gas-EnecoEnergieleverancier Eneco opende deze week een nieuw windpark in Delfzijl met een totaal vermogen van 62,7 Megawatt. Het windpark, bestaande uit 19 windturbines, is het grootste Nederlandse windpark van de energieleverancier. De duurzame energie die opgewekt zal worden is al afgenomen door internetgigant Google. Dat een datacenter in de Eemshaven bouwt.

De energieleverancier investeerde ruim 90 miljoen euro in het nieuwe windpark wat gelegen is op het terrein van Groningen Seaports. Het park zal 175 miljoen kilowattuur groene windenergie gaan opleveren. Voldoende voor het jaarlijks stroomverbruik van ongeveer 55.000 huishoudens.

Overeenkomst met Google

Vanaf begin 2016 zal internetgigant Google 10 jaar lang de volledige productie afnemen om zo het op dit moment in aanbouw zijnde datacenter in de Eemshaven van lokaal opgewekte duurzame stroom te voorzien. De overeenkomst past in de strategie van energieleverancier Eneco om windstroom te koppelen aan de vraag aan groene stroom van grote klanten.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.