Duitse economie draaide volledig op groene energie


Duitse economie draaide volledig op groene energie

De Duitse economie kan in het meest gunstige geval volledig op haar eigen groene energie draaien. Op een goeie dag wordt er namelijk meer zonne- en windenergie geproduceerd dan de totale Duitse economie nodig heeft.

Overschot ook mogelijk

Afgelopen zondag produceerde de grote velden windmolens en zonnepanelen voor het eerst meer stroom dan de Duitse economie vereiste. Over de periode van een kwartier was er zelfs een overschot. Ondanks dat dit maar heel kort was, blijven de Duitsers hun schone energiebronnen uitbreiden. Het punt waarop de economie volledig op eigen groene energie draaide noemde de Duitsers met trots de ‘’Energiewende’’.

Ruim 45 gigawatt

De totale Duitse productie aan groene energie oversteeg zondag een hoeveel van 45,5 gigawatt. Dit terwijl de totale vraag rond de 45,8 gigawatt lag. Dat blijkt uit cijfers van Agora Energiewende. Mede door de hoge productie daalde de prijs even onder de €50,00 per megawatt-uur.

Denemarken nog verder

In 2015 van de Denen overigens met hun windmolens en zonnecelparken al 140% van de bestaande vraag aan schonere energie aangeleverd. Om deze reden wordt op dit moment gezocht naar goede opslag om de overproductie aan groene energie op een efficiënte manier te kunnen opslaan.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.