Device overal opladen met de zon en Solar Paper


solar-paper-boek-ipad-iphone

Iedereen kent het wel, een lege smartphone of tablet op vakantie. En zoals iedereen weet, stroombronnen zijn vaak lastig te vinden. Reizende consumenten kunnen voortaan eenvoudig hun device opladen, door middel van de zon! Met de Solar Paper, flinterdunne zonnepanelen, is het opladen van uw device kinderlijk eenvoudig.

De Solar Paper is compact en licht

De Solar Paper is erg dun een weegt slechts 120 gram, prima mee te nemen in een broekzak of tussen de bladzijde van een boek. De Solar Paper kan in principe elk apparaat opladen, dus bijvoorbeeld uw smartphone, tablet, camera of zaklamp. Het apparaat laadt wel maximaal een apparaat tegelijkertijd op. Op een zonnig moment kan de Solar Paper een iPhone 6 in 2,5 uur opladen. Dit is ongeveer hetzelfde als een gewone stekker.

solar-paper-zonne-energie

De Solar Paper bestaat uit verschillende kleine zonnepanelen, die via een magneet met elkaar verbonden zijn. Ieder zonnepaneel heeft een capaciteit van ongeveer 2,5 Watt. De makers van de Solar Paper adviseren op hun Kickstarterpagina het model van 5 Watt als je een iPhone 6 hebt, terwijl je voor de iPad een versie nodig hebt met vier panelen en een capaciteit van 10 Watt. Voor Android apparaat zal deze verdeling ongeveer hetzelfde zijn, een 5 Watt versie voor een Galaxy Smartphone en een 10 Watt versie voor een Galaxy Tab.

Video: Solar Paper

Het streefbedrag van $50.000 is onderhand al gehaald en de eerste exemplaren van de Solar Paper worden in de maand september geleverd. Het goedkoopste model kost via Kickstarter $69 (€62), terwijl het model van 10 watt $129 (€116) kost. Zorg wel dat je de juiste koopt zodat je jouw device snel genoeg kunt opladen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.