Coolblue laadpalen ervaringen – Waarom wel of niet?

Alles voor een lach, dat is het motto van Coolblue. Om dit voor elkaar te krijgen biedt deze webshop onder andere supersnelle leveringen, gratis retourzendingen en momenteel 10 echte winkels. Daarnaast biedt Coolblue een zeer breed assortiment aan producten. Hierbij kan men denken aan elektronica, witgoed, verzorgingsproducten en producten voor tuinieren en klussen.

Coolblue denkt naast het gangbare assortiment ook graag outside of the box, het stapt namelijk ook in markten waarvan het denkt dat ze het beter kunnen. Recent maakte Coolblue bijvoorbeeld bekend dat het consumenten ging ontzorgen op het gebied van zonnepanelen. Voor het totale traject van advies, montage en onderhoud van zonnepanelen kunt u bij Coolblue terecht. Deze keuze beviel het bedrijf en de klanten zo goed dat het nu ook laadpalen gaat aanbieden. Zo kan u uw eigen opgewekte stroom direct gebruiken om uw elektrische of hybride auto op te laden. Klik hier om direct de mogelijkheden op de website van Coolblue te bekijken.

 

Waarom Coolblue laadpalen?

  • Ontvang hulp en advies bij het kiezen van de meeste geschikte laadpaal voor uw situatie.
  • Geen gedoe, Coolblue-installateurs installeren de laadpaal ter plekke voor u.
  • Na installatie heeft u 2 jaar garantie op een correcte werking van het apparaat.
  • Keuze uit diverse voordelige laadpalen met elke hun eigen unieke eigenschappen.
  • Mogelijke upgrade beschikbaar voor load balancing, een vaste kabel of een laadpaal gemonteerd op een laadpaal.

 

Coolblue laadpalen; Het aanbod

Op dit moment heeft u bij Coolblue de keuze uit 4 verschillende laadpalen. Van het merk Alfen biedt Coolblue twee modellen aan. Het instapmodel van de Alfen laadpalen kost €700,- inclusief BTW. Dit is een zeer scherpe prijs maar dit merkt u ook aan de prestaties. Zo laadt de Alfen S-line met maximaal 7,4 kWh. Dit is een stuk lager van de 22 kWh die de Alfen Pro-line haalt (kosten €1.290,-). Daarnaast ondersteunt de Pro-line ook nog eens mobiele netwerkverbinding en heeft deze een display waarop de laadsnelheid wordt getoond.

Het alternatief voor de twee laadpalen van Alfen zijn de twee andere laadpalen van EVBox. Het basismodel van EVBox kost €850,- en kan laden met een maximum snelheid van 22 kWh. De EVBox Elvi ondersteunt wel load balancing maar inzicht in het verbruik is niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om gebruik te maken van een vaste kabel. Wanneer u kiest voor de EVBox full dan heeft u wel inzicht in gebruik en een optie voor mobiele netwerkverbinding. Wel bent u ruim €250,- meer kwijt voor de aanschaf van deze laadpaal (€1.110,-). Bekijk en vergelijk die specificaties van alle beschikbare Coolblue laadpalen in te tabel hieronder.

TypeAlfen S-lineAlfen Pro-lineEVBox Elvi BasicEVBox Elvy Full
Maximum laadsnelheid7,4 kWh22 kWh22 kWh22 kWh
Load balancingOptioneelOptioneelOptioneelOptioneel
Inzicht in gebruikOptioneelOptioneelNiet mogelijkOptioneel
Mobiele netwerkverbindingNeeJaNeeJa
KleurWitWitWit / ZwartWit / Zwart
VoordelenGemaakt in NederlandSnel laden en met displaySnel laden en scherp geprijsdSnel laden en veel functionaliteit
NadelenLangzamer ladenHogere aanschafprijsGeen inzicht in verbruikGeen display
Kosten abonnementn.v.t.Min €5,-
Max €7,-
n.v.t.Min €5,-
Max €7,-
Vaste kabel€75,-€200,-n.v.t.€175,-
Kosten load balancing€200,-€300,-€300,-€300,-
Kosten monteren op paal€275,-€275,-€495,-€495,-
Prijs vanaf (incl)€700,-€1.290,-€850,-€1.110,-

 

Extra opties

Afhankelijk van uw wensen kunt u naast de laadpaal nog diverse andere opties bijbestellen via Coolblue. Zo bieden de meeste laadpalen een opties voor een vaste kabel. Dit is gemakkelijker want wanneer u uw auto wil opladen hoeft u deze alleen in te pluggen. De kosten voor de optie start vanaf €75,- en kan oplopen tot €200,- afhankelijk van de door u gekozen laadpaal.

Naast een kabel kunt u uw laadpaal upgraden om gebruik te maken van load balancing. Door middel van load balancing laadt uw auto slimmer. Zo houdt het systeem in dit geval rekening met het energieverbruik van apparaten in huis. Dit zorgt ervoor dat de hoofdzekering niet overbelast raakt. Dit voorkomt dat de stop eruit slaat wanneer er te veel stroom verbruik wordt op één moment. De upgrade voor load balancing kost eenmalig €200,- of €300,-.

Wanneer u wilt kunt u uw laadpaal ook laten monteren op een paal in plaats van aan de muur. Dit is echter wel vrij prijzig. Het monteren van uw lader op een paal kost €275,- of €495,-. Waarom dit zo duur is? Omdat er veel gegraven moet worden om de laadpaal elders op uw oprit te installeren.

Als laatst kunt u bij sommige laadpalen gebruik maken van een data-abonnement. Dit kost u nog eens €5,- of €7,- per maand. Door te kiezen voor een abonnement kun tu onder andere inzicht krijgen in uw verbruik, gebruikskosten downloaden, tarieven instellen, kiezen uit laadprofielen en laadkosten verrekenen met een publieke laadpas. Wanneer u meer wil weten over een van de opties dan raden wij u aan contact op te nemen met een van de laadpalen-experts van Coolblue!

 

Advies aanvragen

Zelf bepalen welke laadpaal voor uw situatie het beste is, dat is een hele opgave voor de gemiddelde leek. Om deze reden biedt Coolblue uw een gratis vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek bekijkt een adviseur wat voor u belangrijk is en waar een laadpaal aan moet voldoen om uw auto snel en gebruiksvriendelijk op te laden. Op basis van dit advies kunt u bepalen of u een laadpaal wil laten installeren voor het team van Coolblue. Vul op deze pagina het adviesformulier in om een gratis adviesgesprek te plannen.

 

Installatie en uitleg

Na de aanschaf van een laadpaal zal een Coolblue specialist bij u thuis langskomen om de laadpaal te installeren. Daarnaast zal de specialist u uitleg geven over hoe de laadpaal werkt en hoe u deze op uw elektrische voertuig aansluit. Aan de hand van het opleverrapport zal u stap voor stap leren hoe alles werkt en wat alle mogelijkheden zijn.

Bovenop de uitgebreide informatie die u ontvangt profiteert u via Coolblue van 2 jaar installatiegarantie. Zo kunt u altijd bij iemand terecht wanneer er wat mis gaat gedurende de eerste periode.

 

Coolblue laadpalen ervaringen - Waarom wel of niet?

 

Ook handig; de Coolblue laadpas

Voor elektrische rijders is een laadpas ook essentieel. Door middel van een laadpas kunt u uw elektrische auto buiten huis ook opladen.

Coolblue biedt zelf ook een laadpas. Met de Coolblue laadpas kunt u uw elektrische auto buiten de deur opladen tegen vaste tarieven.

Als bezitter van een Coolblue laadpas kunt u uw auto opladen bij openbare laadpalen in heel Nederland en bij meer dan 175.000 laadpunten binnen Europa. Hierdoor hoeft u nooit met een lege accu te komen staan.

 

Coolblue laadpas kosten

U kunt de Coolblue laadpas gratis aanvragen. Na uw aanvraag betaalt u onderstaande tarieven voor het gebruik maken van de laadpas.

ComponentPer sessiePer maand
Maandelijkse kosten€0€4
Starttarief€0,40€0
Normaal laden€0,60 per kWh€0,60 per kWh
Snelladers€0,97 per kWh€0,97 per kWh
Buitenland€0,89 starttarief + geldend tarief€0,89 starttarief + geldend tarief
IONITYGeldend tariefGeldend tarief

 

Voordelen Coolblue laadpas

✅ Vast scherpe tarieven en een laag starttarief.
✅ U kunt uw auto opladen bij meer dan 300.000 laadpunten in Europa.
✅ Direct inzicht in uw verbruik en de gepaarde kosten.
✅ U betaalt geen starttarief wanneer u een laadpas abonnement afsluit.
✅ Helemaal gratis aan te vragen.

 

Contact met Coolblue

Voor vragen omtrent de installatie van laadpalen kunt u contact opnemen via laadpalen@coolblue.nl. Het is ook mogelijk om te bellen via;

  • Laadpalen adviseurs: 010-7421535
  • Coolblue klantenservice: 010-7988999

De adviseurs van het laadpalenteam van Coolblue staan klaar voor u tussen 09:00 en 17:30 op werkdagen. Buiten deze uren om kunt u contact opnemen met de reguliere Coolblue klantenservice. Deze zijn elke dag tot 23:59 beschikbaar.

 

Veelgestelde vragen

U wilt uw elektrische auto natuurlijk snel en voordelig kunnen opladen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Hieronder beantwoorden wij diverse veelgestelde vragen omtrent de aanschaf, werking en installatie van laadpalen.

Het antwoord van deze vraag ligt hem vooral in de maximale laadcapaciteit van uw auto. Daarnaast heeft ook het vermogen van uw laadpaal en meterkast hier effect op. In principe kan u de laadtijd zelf berekenen. Stel dat u bijvoorbeeld een auto heeft met een vermogen van 60 kWh en een laadpaal met een maximum laadsnelheid van 22 kWh. In dit geval zal uw auto in iets minder van 3 uur volgeladen zijn (60 / 22 kWh = +/- 3 uur). In dit geval is het wel belangrijk dat uw auto en meterkast ook ondersteuning biedt aan deze laadsnelheid. Of dit het geval is kunt u bespreken met een adviseur van Coolblue.

Ja, wanneer u zelf stroom opwekt kunt u deze gebruiken voor het opladen van uw elektrische auto. In dit geval gaat de groene stroom zo van uw dak de auto in. Is de auto volgeladen? Dan wordt de energie vanzelf terug geleverd aan het netwerk.

In eerste instantie is Coolblue gestart met het aanbieden van laadpalen in de Randstad. Dit was een soort van testcase om de gehele service te finetunen. Na vele installaties is Coolblue er zeker van dat de service goed genoeg is om verder uit te rollen. Ook is het bedrijf er achter gekomen dat veel mensen interesse hebben in de nieuwe service. Om deze reden biedt Coolblue nu de laadpalen-service is bijna heel Nederland. Alleen mensen woonachtig in Groningen, Friesland en Drenthe hebben pech. Deze kunnen nog niet gebruik van de service van Coolblue.

Op dit moment installeert Coolblue laadpalen bij uw thuis, op uw eigen grond. Het is nog niet mogelijk voor Coolblue om laadpalen te installeren op bedrijfsterreinen of in openbare ruimte. Het doel is wel om dit in de toekomst wel aan te bieden.

Als particulier kan u momenteel geen aanspraak maken op subsidie voor de installatie van een laadpaal. Uiteraard kent het rijden van een elektrische auto wel diverse belastingvoordelen.

Als zakelijke gebruiker kunt u wel aanspraak maken op subsidies. Er wordt van zakelijke aanschaf gesproken wanneer er een investering wordt gedaan die wordt betaald vanuit de onderneming. Wanneer u zzp’er bent en werkt vanuit huis dan is dit ook het geval. In dit geval kunt u mogelijk profiteren van de volgende regelingen;

  • Milieu Investeringsaftrek (MIA);
  • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investering (VAMIL);
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA);

 

Coolblue laadpaal installatie beoordelingen

Hebt u een laadpaal laten installeren door Coolblue? Laat andere dan weten wat u vond van onder andere de prijs en installatie. Vertel bijvoorbeeld hoe duidelijk de communicatie was. Of hoe snel het installeren van de laadpaal ging. Vul hieronder uw ervaring in en uw review komt zo snel mogelijk online.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 van 5 sterren (op basis van 0 reviews)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Laatste beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

 

Ervaring met Coolblue laadpalen toevoegen

Hebt u ervaring met de laadpalen installatie servie van Coolblue? Laat dan uw beoordeling achter en help andere consumenten tijdens hun zoektocht naar een leveranciers van laadpalen. Na goedkeuring door de redactie zal uw klantbeoordeling overschijnen.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *