Bosch EasyControl slimme thermostaat review

Een van de nieuwste slimme thermostaten die er momenteel is, is de Bosch EasyControl. De Bosch EasyControl is erg gemakkelijk in de omgang en eenvoudig te bedienen. Om de slimme thermostaat te bedienen kunt u de gratis EasyControl app downloaden, dit kan zowel voor smartphones met een Android besturing als met een iOS besturing. De Bosch Easycontrol werkt ook met IFTTT, individuele ruimteregeling en werkt samen met Google Assistant of Alexa Amazon.

 

Voordelen van de Bosch EasyControl slimme Thermostaat

  • Werkt eenvoudig samen met verschillende soorten/merken cv-ketels met het MES protocol.
  • U kunt de slimme thermostaat eenvoudig bedienen met Google Assistant, Alexa Amazon en via IFTTT.
  • Eenvoudig te bedienen door middel van een app. Deze is beschikbaar voor zowel Android als iOS besturingssysteem op uw Smartphone.
  • Installeren van de app is eenvoudig en snel geregeld.

 

Energie besparen met Bosch EasyControl

Door het gebruik van Bosch EasyControl slimme thermostaat kunt u ook gemakkelijk energie besparen. De slimme thermostaat heeft namelijk een Home/Away functie. Deze functie houdt in dat zodra u bijna thuis bent, de verwarming automatisch aangaat zodat u niet in een koud huis thuiskomt. Andersom werkt dit uiteraard ook. Als u het huis verlaat, dan hoeft u zelf de verwarming niet uit te zetten want de thermostaat zet de verwarming uit zodra u weg bent, dit kan doordat uw smartphone is gekoppeld aan de slimme thermostaat. Heeft u een groter gezin? Geen probleem! Er kunnen maximaal 10 smartphones worden gekoppeld aan de Bosch EasyControl slimme thermostaat, hoe handig is dat?!

Bosch EasyControl slimme thermostaat

 

Zoneregeling

Wilt u niet alle ruimtes in uw woning verwarmen? Dat is geen probleem met de Bosch EasyControl slimme thermostaat. U kunt namelijk de temperatuur van ruimtes afzonderlijk instellen. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is de slimme thermostaat en slimme radiatorknoppen. U kunt eenvoudig de radiatorknoppen installeren in de betreffende ruimtes in uw woning en daardoor kunt u per ruimte de temperatuur afzonderlijk instellen. Wist u dat de optimale temperatuur in uw slaapkamer tussen de 16 en 18 graden ligt? U kunt dus met de Bosch EasyControl en de radiatorknoppen uw slaapkamer standaard instellen op maximaal 18 graden. In uw woonkamer is het gebruikelijker dat de temperatuur iets hoger ligt, namelijk rond de 20 graden, al wordt vanuit de Overheid momenteel aan geraden om de verwarming in uw gehele woning op maximaal 19 graden te zetten. De reden hiervoor is de hoge gasprijzen en de kleine gasvoorraden die er momenteel zijn.

De Bosch EasyControl heeft ook de optie om een planning te maken, zodat u de temperatuur per dag en per uur, kunt instellen. Op die manier kunt u efficiënt omgaan met de temperatuur in uw woning en gebruikt u dus niet meer stroom dan nodig is. Nog een groot pluspunt van de Bosch EasyControl is dat de slimme thermostaat ook aangeeft als de cv-ketel problemen heeft, wat de temperatuur buiten is en of het klimaat in de betreffende ruimtes in uw woning, nog wel een optimale luchtvochtigheid heeft.

 

Design van de Bosch EasyControl

Het design van de Bosch EasyControl is modern en van goede kwaliteit. Het scherm gaat automatisch aan zodra u ervoor gaat staan. Het installeren is vrij simpel en snel geregeld. Heeft u een Nefit thermostaat? Dan past de Bosch EasyControl op de huidige muurplaat. Verder heeft de Bosch EasyControl een simpel menu wat voor zich spreekt. Hierdoor kunt u eenvoudig de slimme thermostaat instellen naar uw wensen en behoeften.

 

Waarom bestellen via Bol.com?

Bol.com biedt naast de Bosch Easycontrol slimme thermostaat nog veel meer slimme thermostaten aan. Wij hebben voor u een handig overzicht gemaakt op deze pagina. Hier vindt u een overzicht van slimme thermostaten die wij aanraden en die verkrijgbaar zijn op Bol.com. Daarnaast heeft Bol.com een handige zoekfunctie op de website waardoor u kunt filteren welke slimme thermostaat het meest ideaal is voor uw situatie.

 

Bosch EasyControl beoordelingen

1,0
Rated 1,0 out of 5
1,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk100%

Laatste beoordelingen

Slecht

Rated 1,0 out of 5
april 2, 2024

De app blijft telkens vragen of je automatische updates wilt ontvangen. Wat je ook kiest, je komt niet voorbij dit scherm. Telkens app opnieuw verwijderen lijkt de enige oplossing. Heel frustrerend. Klantenservice geeft via mail voorgebakken afhoudende antwoorden. Bellen total horror; als je wat klaagt verbreken ze gewoon de verbing. Zeer onprofessioneel..

Joris

 

Ervaring met Bosch EasyControl toevoegen

Hebt u ervaring met de Bosch EasyControl thermostaat? Laat dan uw beoordeling achter en help andere consumenten die op zoek zijn naar een nieuwe slimme thermostaat.

Laat nu een review achter en maak kans op een €100,00 Bol.com cadeaukaart!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave