Betrouwbaarheid en duurzame energie belangrijk volgens Koning


windenergie-koning

Nederland moet met landen als Denemarken en Duitsland gaan samenwerken om op de lange termijn verzekerd te zijn van energie, deze energie moet tevens minder negatieve effecten hebben voor het milieu en klimaat. ‘’En dat alles tegen een redelijke prijs’’. Dat zei de koning donderdag in Duitsland. ‘’We weten allemaal waarom we elkaar nodig hebben. We werken immers aan precies hetzelfde’’, aldus Koning Willem-Alexander.

Het moet duurzamer

Koning Willem-Alexander sprak aan het einde van een seminar over de bijdrage die Nederland, Denemarken en Duitsland kunnen leveren aan de Europese energietransitie, van fossiele brandstoffen naar bijvoorbeeld duurzame zonne- en windenergie. ‘’Het moet duurzamer. Maar het moet in de toekomst ook betrouwbaar zijn’’, hield de koning zijn gehoor voor.

‘’Vooral in deze tijd van gespannen internationale verhoudingen, staat het belang van betrouwbaarheid hoog op de agenda. We zullen daar zelf actief aan moeten werken en zelf initiatieven moeten nemen. Want een betrouwbare energievoorziening voor ons en onze kinderen is allerminst vanzelfsprekend.’’

Willem-Alexander noemde de strijd tegen klimaatverandering erg belangrijk. ‘’En offshore windenergie is een van onze belangrijkste troeven in die strijd. The answer is blowing in the wind. Juist onze drie landen hebben heel veel offshore windexpertise in huis. Daarom is het goed dat we de krachten bundelen.’’

Werkbezoek Koning en Koningin

Duurzame energie, biologische landbouw en gezondheidszorg zijn belangrijke aandachtspunten tijdens het werkbezoek dan de Koning samen met Máxima brengt aan de Noor-Duitse deelstaten Sleeswijk-Holstein en Hamburg. Binnen deze werkgebieden willen Nederland en het bedrijfsleven intensief samenwerken met de Duitsers en Denen, waar het koningspaar eerder deze week op werkbezoek was. Het koningspaar werd voor het stadhuis ontvangen door honderden belangstellende die hen toejuichte, ook in Lübeck was er al veel belangstelling voor het populaire Nederlandse koningspaar.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.