Top 5 Beste Energiezuinige Mobiele Airco’s van 2023

Mobiele airconditioning is niet alleen handig in de zomermaanden. Ook in de winter kun je met een mobiele airco veel verwarmingskosten besparen. In dit blogbericht geven we u graag wat meer informatie over de beste mobiele airco’s en waar u op moet letten bij het kopen ervan. Zo bent u straks in elke situatie goed voorbereid! In dit artikel hebben we een top 5 van mobiele en energiezuinige mobiele airco’s gemaakt waarvan wij van mening zijn dat dit de beste koop voor u is, qua prijs-kwaliteitsverhouding.

 

Wat is eigenlijk een mobiele airco?

Mobiele airco’s zijn een geweldige optie voor mensen die willen genieten van het comfort van airconditioning, maar niet de middelen hebben om een standaard airconditioner te laten installeren. Mobiele airco’s zijn eenvoudig te verplaatsen en kunnen worden aangesloten op elk stopcontact, waardoor het de perfecte oplossing is voor mensen met beperkte ruimte of budget. Bovendien zijn mobiele airco’s meestal veel stiller dan standaard units, waardoor ze perfect zijn voor slaapkamers of andere rustige ruimtes. Als u op zoek bent naar de beste mobiele airco, dan zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden, zoals het koelvermogen, de geluidsproductie en het energieverbruik. Door deze factoren in acht temen, kunt u de perfecte airconditioner voor uw behoeften vinden.

 

Wat zijn de voordelen van een mobiele airco?

Het grootste voordeel van een mobiele airconditioner is dat hij zeer gemakkelijk te installeren is en geen vaste installatie vereist. U hoeft hem alleen maar in een stopcontact te steken en de airco doet het. Dit is perfect voor mensen die hun huis of appartement huren, want zij hoeven geen toestemming van hun huisbaas te krijgen om een standaard airconditioner te installeren. Bovendien zijn draagbare airconditioners veel stiller dan standaardeenheden, zodat u ze in slaapkamers en andere stille ruimten kunt gebruiken zonder anderen te storen. Tenslotte zijn draagbare airconditioners zeer energie-efficiënt, zodat u geld kunt besparen op uw elektriciteitsrekening.

 

Wat zijn de nadelen van een mobiele airco?

Het grootste nadeel van een draagbare airconditioner is dat hij niet zo krachtig is als een standaardeenheid. Dat betekent dat hij misschien niet in staat is een grote ruimte af te koelen, of dat het langer kan duren om een kamer koelen dan een standaardapparaat al zijn er tegenwoordig erg krachtige mobiele airco’s op de markt. Daarnaast kunnen mobiele airco’s duurder zijn dan standaardeenheden, dus u kunt dit in overweging nemen bij uw beslissing er al dan niet een aan te schaffen. Een voordeel van een mobiele airco ten opzichte van een vaste installatie is dat mocht u gaan verhuizen, u de mobiele airco mee kunt nemen.

 

Top 5 beste energiezuinige en mobiele airco’s van 2024

We hebben voor u de 5 beste energiezuinige mobiele airco’s op een rij gezet. Per mobiele airco worden de plus- en minpunten getoond. Daarnaast hebben wij een vergelijking gemaakt van energiezuinige en mobiele airco’s onder de €1000,-. Deze mobiele airco’s zijn allemaal verkrijgbaar bij Bol.com.

 

1. Eurom Coolperfect

De Eurom Coolperfect is een mobiele airco met een behoorlijk koelvermorgen, namelijk 18.000 BTU. Het ideale aan deze mobiele airco is dat deze ook kan verwarmen. U kunt de Eurom Coolperfect dus het hele jaar door gebruiken. De airco is in te stellen en te bedienen via een Smart App. Doordat u de airco kan bedienen via App, kunt u de airco dus al aanzetten als u onderweg naar huis bent. Op die manier is uw huis heerlijk koel tegen de tijd dat u thuiskomt.

De energiezuinige en mobiele airco van Eurom Coolperfect heeft ook een filter waardoor de lucht ontvochtigt en tegelijkertijd gezuiverd wordt. Dit draagt bij aan een beter leefklimaat binnenshuis.

Prijs: €703,99
Koelvermogen in BTU; 18.000 BTU
Verkoelt een ruimte tot; Ruimte met hoge warmtelast tot 41m² en met een lage warmtelast tot 65m²
Afmeting; 32 x 58 x 76,7cm
Gewicht; 35 kg
Ontvochtigen; Ja
Energieklasse; A
Geluidsniveau; 65 dB
Stoffilter; Ja
Overige pluspunten; Kan ook verwarmen
Minpunten; Geen

 

 

Eurom Coolperfect

 

2. Duux North

Van alle 5 mobiele airco’s die we in deze top 5 hebben opgenomen, is dit de duurste van allen. Toch komt deze op de derde plek omdat, ondanks dat de airco duurder is vergeleken met de andere airco’s, er ook een aantal pluspunten zijn. De Duux North heeft namelijk een hoog koelvermogen, namelijk een koelvermogen van 14.000 BTU.

In de Duux North zit een PET-filter die grotere stofdeeltjes opneemt vanuit de lucht. Tijdens het gebruik van deze mobiele en energiezuinige airco wordt de lucht in uw woning dus ook schoner! De nachtmodus is ook erg goed van de Duux North. Het geluidsniveau tijdens de nachtmodus is ongeveer 52 dB, dat is stiller dan de gemiddelde koelkast!

Prijs; €949,-
Koelvermogen in BTU; 14.000 BTU
Verkoelt een ruimte tot; Ruimte met hoge warmtelast tot 32m² en met een lage warmtelast tot 51m²
Afmeting; 88,5×47,5×37,6 cm
Gewicht; 33 kg
Ontvochtigen; Ja
Energieklasse; A
Geluidsniveau; 58 dB
Stoffilter; Ja
Overige pluspunten; Te bedienen zowel via uw smartphone als met een afstandsbediening
Minpunten; Duurder in vergelijking met de andere energiezuinige en mobiele airco’s

 

 

Duux North

 

3. FlinQ mobiele airco

De FlinQ slimme mobiele en energiezuinige airco kunt u gemakkelijk bedienen door middel van de Tuya Smart App. U kunt de FlinQ airco dus op afstand bedienen, via de app of zelfs door middel van Google Assistant of Amazon Alexa.

Vergeleken met de andere mobiele airco’s in deze top 5 is dat deze het meest energiezuinig is, namelijk een A+++ op het energielabel! Daarnaast heeft deze airco ook het hoogste koelvermogen en is een stuk goedkoper dan de Duux North, die ook een relatief hoog koelvermogen heeft. Een nadeel van deze airco is dat deze wel wat meer geluid maakt tijdens het gebruik van de verkoelingsstand.

Prijs; €574,95,-
Koelvermogen in BTU; 15.000 BTU
Verkoelt een ruimte tot; Ruimte met hoge warmtelast tot 34m² en met een lage warmtelast tot 55m²
Afmeting; 45x48x84 cm
Gewicht; 42 kg
Ontvochtigen; Ja
Energieklasse; A+++
Geluidsniveau; 68 dB
Overige pluspunten; Geen
Minpunten; Produceert relatief veel geluid.

 

 

FlinQ mobiele airco

 

4. SEEGER mobiele Smart airco

De mobiele airco van het merk SEEGER kan een ruimte zoals de woonkamer, slaapkamer of kantoor voorzien van koele lucht. Ideaal aan deze mobiele airco is dat hij te bedienen is vanaf uw smartphone, namelijk door middel van de Smart Life app. De mobiele airco kan namelijk worden verbonden met Wi-Fi, hoe handig is dat? U kunt dus op afstand, via uw smartphone, de mobiele airco aan of uit zetten. Bent u dus onderweg naar huis en wilt u dat uw huis koel is als u thuis aankomt? Geen probleem. U zet via de app de mobiele airco aan en tegen de tijd dat u thuiskomt, is uw woonkamer/slaapkamer heerlijk koel.

Naast het feit dat de mobiele airco van SEEGER de betreffende ruimte kan koelen, kan hij ook de ruimte ventileren en ontvochtigen. Droge lucht is makkelijker te koelen dan vochtige lucht. Het is dan ook aan te raden dat u eerst de ontvochtiger-stand aan zet en daarna pas de verkoel-stand. Hierdoor wordt de ruimte sneller koel.

Prijs; €369,-
Koelvermogen in BTU; 12.000 BTU
Verkoelt een ruimte tot; 45m²
Afmeting; 46 x 51 x 89 cm
Gewicht; 33 kg
Ontvochtigen; Ja
Energieklasse; A
Geluidsniveau; Minder dan 65 dB
Overige pluspunten; Slaapmodus
Minpunten; Geen

 

 

SEEGER Mobiele Smart airco

 

 

5. Bluebot Cool Airco

De Bluebot Cool Airco is goed genoeg voor een tweede plaats. Ook de Bluebot Cool Airco kan net zoals de SEEGER mobiele airco, zowel koelen als ventileren en ontvochtigen. Een verschil met nummer 1 is, en daarom vinden wij het terecht dat deze mobiele airco op nummer 2 komt, dat deze airco niet bestuurd kan worden door middel van een app. Wel heeft deze mobiele airco een timer functie zodat u hem op vaste tijden kan aan- en uitzetten.

Wist u trouwens dat de ontvochtigen-functie goed is om aan te zetten als de droger aanstaat? Doordat de droger aanstaat, komt er vochtige lucht in de betreffende ruimte. Teveel vocht in een ruimte is niet goed en als u niet goed genoeg kunt ventileren door middel van een raam open te zetten, dan is de ontvochtigen functie ideaal hiervoor.

Prijs; €285,-
Koelvermogen in BTU; 12.000 BTU
Verkoelt een ruimte tot; Ruimte met hoge warmtelast tot 27m² en met een lage warmtelast tot 44m²
Afmeting; 38 x 40 x 87 cm
Gewicht; 24,7 kg
Ontvochtigen; Ja
Energieklasse; A
Geluidsniveau; 63 dB
Overige pluspunten; Geen
Minpunten; Geen bediening via smartphone

 

 

Bluebot Cool Airco

 

Conclusie – beste energiezuinige mobiele airco’s

In onderstaande tabel een overzicht van de belangrijkste kenmerken van een energiezuinige en mobiele airco. We hebben een top 5 gemaakt van airco’s die beschikbaar zijn op Bol.com. De enige eis die we hebben gesteld aan de top 5 mobiele airco’s is dat de airco’s onder de €1000,- moesten kosten.

  • Eurom Coolperfect
  • Duux North
  • FlinQ
  • SEEGER
  • Bluebot Cool

 

Al met al doen de mobiele airco’s uit onze top 5 niet veel van elkaar onder maar sommige hebben toch net wat relevantere pluspunten dan anderen. Zoals de Eurom Coolperfect, deze heeft een hoog koelvermogen waardoor deze een grotere ruimte kan verkoelen. Daarnaast is deze niet veel zwaarder ten opzichte van de andere mobiele airco’s en is zelfs iets kleiner waardoor deze minder ruimte in beslag neemt. Dit maakt het dat wij de Eurom Coolperfect op nummer 1 hebben gezet.

 

Frank Energie

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave