Amsterdams Klimaatfonds investeert 2 miljoen in energieleverancier Vandebron


energieleverancier-vandebronHet Amsterdamse Klimaat- en Energiefonds (ook wel Akef) investeert 2 miljoen euro in energieleverancier Vandebron. Vandebron is een online energieleverancier die klanten direct in contact brengt met particuliere opwekkers. Met deze eenmalige investering gaat de snel groeiende energiestart-up meer Amsterdamse klanten werven, weet de krant Het Parool.

Echt duurzame energie

Klanten van Vandebron kunnen op deze manier hun eigen energiebron en energieleverancier kiezen. Hiermee vermijden deze consumenten dat zij de via certificaten van Noorse waterkrachtcentrales als groen verkochte kolenstroom geleverd krijgen. De uiteindelijke energieleveranciers zijn vaak lokale boeren met een windmolen. Met meer klanten uit de hoofdstad zal de vraag naar groene energie in deze regio toenemen, zo is het idee.

Amsterdamse Klimaat- en Energiefonds

Het Akef is in het jaar 2013 door de gemeente Amsterdam in het leven geroepen om 45 miljoen euro van de opbrengst uit de verkoop van energiebedrijf Nuon te investeren in de productie van groene energie of projecten op het gebied van energiebesparing.


Over Koen Verkerk

Ik schrijf dagelijks over ontwikkelingen binnen de energiemarkt. Zo weet ik alles van de huidige gasprijs. Ook weet ik van alles over de gemiddelde kosten voor gas water en licht. Daarnaast vertel ik u hoe u eenvoudig energie kunt en besparen en waar de beste acties van dit moment zijn. Hierdoor krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke situatie en kunt u flink geld besparen. Heeft u een vraag over iets wat ik heb geschreven? Of over uw persoonlijke energiesituatie? Neem dan contact met mij op via email. Voor vragen over een specifiek onderwerp kunt u ook in onze F.A.Q. terecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.