Amphiro B1 meet energieverbruik onder de douche

amphiro-a1-b1-douche-energieverbruik

De Amphiro B1 meet water- en energieverbruik douchebeurt

Meer dan driekwart van de mensen doucht dagelijks, maar wat verbruik je nou aan water en energie per douchebeurt? Een lastige vraag. Hiervoor is nu een oplossing! Om te besparen op energiekosten is het natuurlijk mogelijk om efficiëntere producten te ontwikkelen, maar het bewust maken van energieverbruik kan ook bijdragen aan het verminderen van water- en energieverbruik. Door het verbruik onder de douche inzichtelijk te maken zullen mensen eerder de kraan dicht draaien.

 

De Amphiro B1 van Stiefmeier

De Amphiro B1 is een speciale meter die uw water- en energieverbruik onder de douche bijhoudt. Eigenlijk werkt het heel eenvoudig. Door de Amphiro in het midden van de doucheslang te plaatsen houdt hij uw verbruik bij. Op deze manier kunt u realtime zien hoeveel water u verbruikt heeft en hoeveel energie (gas) dit gekost heeft. Het apparaat toont tevens de temperatuur van het water dat uit de douche komt, een stuk nauwkeuriger dan uw eigen thermostaat.

 

Verbonden met uw device

De Amphiro B1 kan met uw smartphone worden verbonden door middel van Bluetooth 4.0, hierdoor kan u in de speciale app uw verbruik en douchegewoonten terugzien. Uit een recente test in Zwitserland, met 700 proefpersonen, bleek dat men met de Amphiro B1 23% bespaarde op energiekosten. De meter toont tevens leuke animaties en een handige feature is dat hij zichzelf oplaadt door middel van het stromende water in de slang. De Amphiro B1 zal vanaf het tweede kwartaal van 2015 op de markt komen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave