5Getijdenturbines in de Oosterscheldekering


5Getijdenturbines-Oosterscheldekering

Het Nederlandse bedrijf Tocardo Tidal Turbines gaat vijf getijden turbines plaatsen in de Oosterscheldekering. Deze turbines zullen ervoor zorgen dat 1.000 huishoudens worden voorzien van groene stroom. De turbines kan men vergelijken met windmolens alleen dan onder water.

Getijdeninstallatie

De getijdeninstallatie zal het eerste Nederlandse project worden dat energie gaat opwekken door middel van eb en vloed. De keuze voor de Oosterschelde is gemaakt omdat hier vier keer zoveel stroming is dan in de Westerschelde. Het project wordt mede gefinancierd door de provincie Zeeland. ‘Getijdenenergie past goed bij de provincie Zeeland omdat het de enige provincie is met land in zee’ aldus Ben de Reu van de provincie Zeeland.

Ticardo ontpopt zich tot wereldspeler

Eerder dit jaar waren er al drie getijdenturbines geplaatst in de sluizen van de Afsluitdijk. Deze turbines voorzien 100 huishoudens van stroom. Een ander testproject van Tocardo produceert al 6 jaar groene stroom. Door middel van deze projecten en het nieuwe project bij de Oosterschelde, begint Ticardo zich te ontpoppen tot wereldspeler. Volgens Ticardo wordt het project op de Oosterscheldekering de grootste commerciële getijdeninstallatie ter wereld.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.